pust v cerknici 2017
23. feb
V zraku · dan za

A kakršnakoli tegoba nas že čaka, Butalci, coprnice in vsi ostali prebivalci okolice Butal se že pripravljajo, da jo bodo odgnali. Med 23. februarjem in 1. marcem bo spet čas za največji praznik v Cerknici, ups, Butalah, pust. Letos bodo Butalam zavladali polhi. Pust v Cerknici 2017 ponovno obljublja teden dolgo norijo, ki jo bodo popestrili tradicionalni pustni liki in glasbeni gostje.

do
Cerknica
Pustno društvo Cerknica
TV Čohovo: v predprodaji 5 €, na dan predstave 7 €, otroška maškarada: 4 €, otroci do 1 m višine brezplačno, veliki pustni karneval: 5 €, otroci do 130 cm višine brezplačno
Dogodek na Facebooku

Pust v Cerknici 2017 se začenja na pustni četrtek. Kot vsako leto nameravajo tudi tokrat Butalci organizirati revolucionarni prevzem oblasti. Po pravilih, seveda. Povabili bodo župana Cerknice, sicer Begunca z veliko začetnico, ki jim bo znova predal oblast. To bo v svoje žuljave roke vzel župan Butalski in skrbno pazil nanjo cel teden. Oblasti se pri Butalcih ne da prevzeti brez žaganja babe, ki pa ni čisto prava baba, ampak lesen hlod (Butalci pravijo: “Bolje lesena kot nobena!”).

PREBERITE ŠE: Pokal Vitranc 2017: Krajska Gora gosti že 56. smučarski praznik

Na pustni petek nas na odru Kulturnega doma Cerknica čaka TV Čohovo, uradni butalski TV program, zvečer pa velika tradicionalna pustna zabava, na kateri bo goste zabavala Tanja Žagar. V soboto je na vrsti otroška maškarada s coprnicami, Butalci, animatorji in glasbenimi gosti – letos se bodo zabavali v družbi Melite Osojnik, plesnega kluba Evora in Sabine Veber Binne. Za odrasle se zvečer pripravlja še druga pustna zabava, na kateri bodo nastopili Dejan Vunjak & Brendijeve barabe. V nedeljo se nam bodo na karnevalu znova predstavile tradicionalne velike figure na čelu s pramaterjo Uršulo in ščuko velikanko, ki na pomlad in obilico vode še posebej nestrpno čaka. Tu bo tudi Uršulina potomka Liza, pa Rego Vranjejamski, največji žabon na svetu, povodni mož Jezerko, butalski jež, mogočni zmaj, Butalci, polhi in še in še. Na pepelnično sredo bomo priča najstarejši premikajoči se pustni ulični predstavi na Slovenskem z ognjeno-mokrim koncem. Pustni pogreb je najstarejša pustna prireditev v Cerknici, ko se v Cerknico spet vrne ‘posvetno’ oblast, saj se ji župan Butalski v silni žalosti odreče. Ogenj, ki so ga na debeli četrtek coprnice prinesle iz Slivnice, pa pogoltne vse, kar je ostalo od teden dolgega norenja.

11. mednarodni festival gorniškega filma 20. februar, 2017 Mednarodni festival gorniškega filma 2017 The Chainsmokers - Dunaj 2017 18. februar, 2017 Koncert: svetovni zvezdi The Chainsmokers prihajata na Dunaj Pokal Bleda v zimskem plavanju 2017 18. februar, 2017 Pokal Bleda v zimskem plavanju 2017 Millionaire Mind Intensive 2017 17. februar, 2017 Seminar Millionaire Mind Intensive na Gospodarskem razstavišču · ·