Pust v Cerknici 2019: pustna druščina bo tudi letos odgnala zimo
28. feb
V zraku · dan za

Coprnica, zmaj, Butalci, pramati Uršula in številni zamaskirani gusarji, razigrane princeske, pogumni gasilci, pikapolonice, čebele in drugi ljubitelji pusta bodo deset dni strašili zimo in uživali v pustnem društvu. Začeli bodo s tradicionalnim Žaganjem babe, uživali bodo tudi v razstavah, uradnem butalskem TV programu, otroški maškaradi, pustni zabavi in Velikem pustnem karnevalu. Tradicionalni dogodek bodo zaključili s Pokopom Pusta.

do
Cerknica, Slovenija
Občina Cerknica
Tv Čohovo: od 6 € / Otroška maškarada: 4 €
Dogodek na Facebooku

Si sploh lahko predstavljate vstop v marec brez tradicionalnega pusta v Cerknici? Stari dobri liki, kot so Uršula, stare coprnice, zmaj bodo med 28. februarjem in 6. marcem navduševali mlade in stare iz vseh koncev Slovenije in tujine.

Pust v Cerknici 2019 se bo začel 28. februarja s tradicionalnim Žaganjem babe ‒ debeli četrtek, letos zadnji februarski dan, je dan, ko bodo Butalci organizirali revolucionarni prevzem oblasti, in sicer bo potekala slavnostna otvoritev pustnih prireditev. Isti dan ob 17. uri bo potekala slavnostna otvoritev pustne razstave, ki bo v pustnem tednu na ogled v galeriji Krpan.

Petek se bo začel z uradnim butalskim TV programom, na katerem najdete vse, razen tistega, česar ne. Večer se bo zaključil s pustno zabavo. V soboto bodo otroci uživali v otroški maškaradi. V nočnem času se bo ponovila pustna zabava.

Nedelja, dan D, je namenjena proslavljanju pustnega karnevala z vsemi priljubljenimi liki, velikimi figurami in gostujočimi maskami. Zimo bodo dokončno odgnali s pokopom Pusta.

_MG_1968 30. januar, 2019 13. Mednarodni strokovni sejmi okusov 2019 MENT Ljubljana_____FESTIVAL 2019: dobra glasba v mestu in prvi možganski trust 30. januar, 2019 MENT Ljubljana FESTIVAL 2019: dobra glasba v mestu in prvi možganski trust Pepe, Miki Miška, Mini Miška in Jaka Racman_DISNEY ON ICE DOTAKNI SE ZVEZD 25. januar, 2019 Disney On Ice predstavlja Dotakni se zvezd: ledeni spektakel januarja 2019 prvič v Ljubljani Svetovni dan snega 2018: januar v znamenju snežnih vragolij. 19. januar, 2019 Svetovni dan snega 2018: januar v znamenju snežnih vragolij · · · ·