Rangleklods
11. dec
Kulturni izbor · glasba

Po izjemnem nastopu spomladi leta 2013, ki se je končal z vsesplošnim rajanjem na odru Komune, manjše dvorane Centra urbane kulture Kino Šiška, se energični danski elektro-pop duo vrača z odličnim novim albumom ”Straitjacket”!

Center urbane kulture Kino Šiška
Center urbane kulture Kino Šiška
8 - 12 €
Dogodek na Facebooku

Esben Nørskov Andersen in Pernille Smith-Sivertsen sta se pod imenom Rangleklods širši javnosti prvič predstavila leta 2011 z EP-jem Home. Album je vseboval tudi single Young and Dumb, ki so ga v reviji NME opisali kot: ”Nekaj res genialnega, hipnotičnega, specifičnega in hkrati tuje zvenečega.” S prvencem Beekeeper, ki je izšel leta 2012, sta požela izjemno hvalo tako med kritiki kot svojimi vse številčnejšimi oboževalci. Zahvaljujoč svojemu zadnjemu albumu Straitjacket sta se leta 2015 uvrstila med najbolj vznemirljive elektronske glasbenike in med drugim nastopila na uglednih evropskih festivalih, kot so Roskilde, Eurosonic, Sziget, Ja Ja Ja, MS Dockville, Europavox in mnogi drugi.

PREBERITE ŠE: Koncert: Editors – Kino Šiška – na turneji z novim albumom

Rangleklods sta v svojem kobenhavnskem studiu kar dve leti garala, da bi posnela svoj drugi album. Zdaj pred nas končno prihajata s svojimi novimi izdelki, ki jih bomo lahko v živo slišali 11. decembra v Kinu Šiška.

mi2 3. december, 2015 Koncert: “Od Črtice do Čiste jebe” – 20. obletnica skupine Mi2 z gosti v Hali Tivoli editorslandscape2AD 1. december, 2015 Koncert: Editors – Kino Šiška – na turneji z novim albumom ALT-J 25. maj, 9800 Koncert: Alt-J – Dunaj – britanska pop trojica na turneji Jinx ponovno v Cvetličarni 25. maj, 9200 Koncert: Jinx – slovita hrvaška skupina se vrača v Cvetličarno ·