foto: Predsedniška palača, Ljubljana, foto: Miran Kambič
28. nov
Utrip mesta · arhitektura

V četrtek, 21.novembra bo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje otvoritev razstave, ki prinaša prvi obširni pregled arhitekturne ustvarjalnosti 19. stoletja na Slovenskem doslej.

Grad Fužine
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Ni podatka

Razstava Arhitektura 19. stoletja na Slovenskem, katere avtor je dr. Igor Sapač, s pomočjo starih in novih fotografij, arhivskih načrtov, historičnih upodobitev, maket in opisov opozarja na izjemno kompleksno problematiko ter brez predsodkov zaokroženo predstavlja najpomembnejše arhitekturne in urbanistične stvaritve obravnavanega obdobja, najpomembnejše in najznačilnejše arhitekturne zvrsti, najpomembnejše arhitekte in stavbenike ter temeljna slogovna obdobja. Razstavo bo pospremila več sto strani obsežna in bogato ilustrirana monografija ter pester spremljevalni program (ogledov arhitekture v živo, vodenih ogledov po razstavi, nedeljskih ustvarjalnic za otroke do debat in pogovorov).

foto: Predsedniška palača, Ljubljana, foto: Miran KambičOdpri galerijo
Piranski dnevi arhitekture 23. november, 2013 Piranski dnevi arhitekture Untitled-1 20. november, 2013 Novi trendi na področju oblikovanja hotelov 110885538 12. november, 2013 Delavnica Gradimo prihodnost z lesom ·