Razstava Skrito – odkrito: odlitki vagin
6. okt
V zraku · dan za

V Galeriji Kreativnih je te dni na ogled nenavadna razstava Skrito – odkrito (od 6. do 31. oktobra 2016), ki odkriva tisto, kar je očem običajno skrito. Na njej namreč umetnik in fotograf Bojan Sobočan, ki že leta ustvarja odlitke otroških nog in rok ter nosečniških trebuhov, razstavlja odlitke najbolj intimnega predela ženskega telesa – vagine.

do
Gosposka ulica 5, 2000 Maribor
Galerija Kreativnih
Brezplačno

Murskosoboški umetnik Bojan Sobočan je v mariborski Galeriji Kreativnih na razstavi Skrito – odkrito na ogled postavil odlitke vagin, 14, če smo natančni. Z njimi odkriva tisto, kar je po navadi prepuščeno domišljiji. Ljudje smo po naravi radovedna bitja in običajno nas najbolj privlači prav tisto, ker je nedosegljivo ali očem skrito. To je bil tudi ‘gradnik’ pol leta trajajočega projekta, za katerega avtor pravi, da je bil eno samo spoznavanje in učenje, pri tem, da sploh ni vedel, ali bo dobil modele in ali bo sploh izvedljiv. In kako so odlitki nastajali?

PREBERITE ŠE: Vrata odprl Dom slovenskega oblikovanja, ”pop-up” stanovanje, opremljeno s slovenskimi izdelki

Celoten proces je bil povsem neboleč in je trajal 30 minut. Odlitek vagine je nastal iz silikonske zmesi, ki jo je umetnik nanesel na intimni predel. Ta se je v nekaj minutah strdila, vse skupaj pa je utrdil z mavčnimi povoji. Vsak je edinstven. Odlitki so različnih velikosti in oblik, saj so mu ‘pozirali’ modeli različnih starosti.

Galerija – odlitki vagin:

Razstava Skrito – odkrito: odlitki vaginOdpri galerijo

Igranje za vsakogar jesen 2016 5. oktober, 2016 Igranje za vsakogar 2016 – jesensko igranje družabnih iger v Kinu Šiška Festival evropskega in mediteranskega filma 2016 4. oktober, 2016 Festival evropskega in mediteranskega filma 2016 Mesto žensk 2016: Mednarodni festival sodobnih umetnosti 3. oktober, 2016 Mesto žensk 2016: Mednarodni festival sodobnih umetnosti Film na oko 2016 30. september, 2016 Film na oko 2016 · ·