BFF_Foto_Jeke
27. feb
Kulturni izbor · film

Druga izdaja Bled film festivala se bliža s polno paro, saj bo v duhu okoljevarstva in dobrodelnosti med 16. in 20. junijem gostila odlične filme in filmske zvezde, nikakor pa ne bo manjkal kanček zvezdniškega glamurja.

do
Promenada ob Blejskem jezeru
Bled film festival
Ni podatka

Za Bled film festival je letos pred vrati druga izdaja. Ta bo posvečena vodi oziroma skrbi zanjo, njenemu upravljanju, ohranjanju in čiščenju, rdeča nit programa pa bodo kajpak skrbno izbrani filmi, zvezde na rdeči preprogi in nepogrešljiv glamur, ki ga tovrstni dogodek prinaša.

Organizatorji si po prvi izvedeni ediciji lani želijo, da bi festival za svojega vzeli prav vsi Slovenci, ki ljubimo film, kar jim nemara tudi uspe uresničiti. Tekmovalnima programoma celovečernih in dokumentarnih filmov na temo voda ter projekcijam na prostem na promenadi ob Blejskem jezeru bodo letos dodali še program mladinskih filmov, novost pa bo poleg okoljevarstva tudi dobrodelna nota. Zadnji festivalski dan bo namreč ovekovečil golf turnir, katerega denarni izkupiček bodo namenili ljudem, ki nimajo dostopa do čiste vode in sanitarij.

Tako kot večina filmskih festivalov bo tudi blejski postregel z najnovejšo kinematografijo svetovnega kova, skupaj z znanimi evropskimi režiserji, ki bodo prišli v goste, pa si bomo lahko ogledali filme najrazličnejših žanrov in tematik.

FSF2016_Plakati 13. september, 2016 19. festival slovenskega filma 2016 (FSF)/Portorož: s polnimi jadri naprej Film Prehod (The Rift, 2016) 21. april, 2016 Filmska premiera: Prehod (2016) s Katarino Čas Moja obilna grška poroka 2 27. februar, 2400 Filmska premiera: Moja obilna grška poroka 2 Kinotrip - prvi mednarodni filmski festival, ki so ga ustvarili mladi za mlade 24. marec, 2016 Kinotrip: mednarodni filmski festival od mladih za mlade ·