jeremy-trashed
21. okt
V zraku · dan za

Društvo Ekologi brez meja v sodelovanju s Kemijskim inštitutom in Kinom Šiška organizira projekcijo dokumentarnega filma Smeti z okroglo mizo.

Kino Šiška
Ekologi brez meja
Ni podatka.

V Kinu Šiška bo v ponedeljek, 21. oktobra 2013, ob 18.30 uri slovenska premiera filma Smeti, ob 20. uri pa bo z uvodnim video nagovorom dr. Janeza Potočnika, Evropskega komisarja za okolje, sledila okrogla miza z naslovom Slovenija na poti do Zero Waste z zanimivimi gosti iz okoljevarstvenega področja in sveta odpadkov.

Film Smeti (Trash)Odpri galerijo

V dokumentarnem filmu Smeti igralec Jeremy Irons po celem svetu odkriva vplive odpadkov na okolje in ljudi ter na koncu tudi poišče možne rešitve tega globalnega problema. Film je prejel množico nagrad na različnih filmskih festivalih, letos spomladi je bil predvajan v Evropskem parlamentu, sedaj pa ga bomo imeli končno priložnost videti tudi v Sloveniji. Namen celotnega dogodka je odpreti razpravo o obstoječih možnostih za gospodarjenje z odpadki v Sloveniji, s poudarkom na preprečevanju nastajanja odpadkov in doseganju čim višje stopnje recikliranja. Razpravljali bomo o tem, zakaj dolgoročne rešitve niso niti odlagališča niti sežigalnice in predstavili uspešne rešitve strategije Zero Waste, ki je usmerjena v večjo snovno izrabo odpadkov in v preprečevanje njihovega nastajanja.

Trashed, film Jeremyja Ironsa.Odpri galerijo

Vstopnice za ogled filma so že v prodaji v Kinu Šiška, udeležba na okrogli mizi pa je brezplačna.

Festival samurajskega filma 21. oktober, 2013 Teden japonskega samurajskega filma Trboule_Bike_Show_4 18. oktober, 2013 Trboule Bike Show za vse motoristične navdušence 170184777 17. oktober, 2013 Predavanje o preventivnih pregledih proti raku dojk dv1601012 17. oktober, 2013 44. sejem Narava-zdravje