Film_8_Stotnik_Amerika_Zimski_vojak-4
2. apr
Kulturni izbor · film

Studio Marvel predstavlja ljubiteljem filmskih priredb svojih znanih stripov drugo pustolovščino o super junaku stotniku Ameriki, sam zaplet zgodbe pa je logično nadaljevanje kataklizmičnih dogodkov v New Yorku po Maščevalcih (The Avengers). Steve Rogers oziroma Stotnik Amerika živi odmaknjeno in mirno življenje v prestolnici Washington in se po najboljših močeh trudi prilagoditi modernemu svetu, v katerem se je znašel po sedem desetletij dolgem ledenem spancu.

Kolosej
Kolosej
4 € - 6€


Nadaljevanje Stotnika Amerike – Stotnik Amerika: Zimski vojak je temačnejše in moralno nasprotujoče si od predhodnika, saj naš junak odkrije, da je nekaj zelo narobe znotraj organizacije S.H.I.E.L.D, prav tako pa se mora znova spoprijeti s svojim najboljšim prijateljem Buckyjem. Ta v prvem delu sicer umre, a ga teroristična organizacija HYDRA spet obudi v življenje, mu opere možgane in ga kibernetično modificira v stroj za ubijanje, v Zimskega vojaka.

Sama zgodba seveda temelji na seriji stripovskih knjig iz leta 1941, v njej pa sta se na velika platna vrnila Chris Evans (Stotnik Amerika: Prvi maščevalec, Maščevalci) kot kultni super junak Steve Rogers oziroma stotnik Amerika in Scarlett Johansson (Maščevalci, Iron Man 2) kot Nataša Romanoff oziroma Črna vdova. Pridružili so se mu Sebastian Stan (Stotnik Amerika: Prvi maščevalec, Črni labod) kot Bucky Barnes oziroma Zimski vojak, Anthony Mackie (Bombna misija, Punčka za milijon dolarjev) kot Sam Wilson – Sokol, Hayley Atwell (Stotnik Amerika: Prvi maščevalec) kot Peggy Carter, oskarjevec Robert Redford (Vse je izgubljeno, Zakon molka) kot Alexander Pierce, eden izmed članov nadzornega sveta O.B.O.D.-a, in pa Samuel L. Jackson (Maščevalci, Iron Man 2) kot neustrašni in brezkompromisni direktor O.B.O.D.-a Nick Fury.

Odpri galerijo

Lone Survivor 27. marec, 2014 Edini preživeli ”Lone Survivor” – premiera akcijske biografske drame divergent_2014_movie-wide 27. marec, 2014 Premiera fantazijske pustolovščine: Razcepljeni Film_5_Slika_ki_je_ni_05 21. marec, 2014 Premiera: Slika, ki je ni Film_3_Lepotica_in_zver_01 20. marec, 2014 Premiera: Lepotica in zver · · · · · · · · ·