Svetovni dan snega v Planici 2017
14. jan
V zraku · dan za

Vabljeni na Svetovni dan snega v Planici 2017, na najbolj zabaven dogodek na snegu! Potekal bo 14. in 15. januarja 2017, ko bo Planica že šestič gostila priljubljeni Svetovni dan snega. Dogodek je prvenstveno namenjen otrokom, ki se bodo pod Poncami v izteku malih skakalnic lahko preizkusili v nordijskih disciplinah, to je smučarskih skokih in teku na smučeh, deskanju in hokeju na snegu itd., ter si brezplačno izposodili opremo.

do
Dolina pod Poncami, Rateče
NC Planica
Brezplačno
Dogodek na Facebooku

14. in 15. januarja 2017 bo dolina pod Poncami že tradicionalno gostila Svetovni dan snega v Planici, ko se bodo lahko v trenažni bazi slovenskih orlov najmlajši preizkusili v smučarskih skokih in teku na smučeh ter drugih zimskih aktivnostih. Lani se je v Planico v dveh dneh zgrnilo prek dva tisoč obiskovalcev.

Otroci si bodo lahko opremo izposodili brezplačno ter se tako (nekateri prvič) preizkusili v športnih disciplinah, kjer slovenski športniki in športnice dosegajo izjemne uspehe. S svojo Mini Planico bo tam legendarni Franci Petek, za nekoliko večje korenjake in korenjakinje pa bo poskrbela smučarska skakalka Anja Tepeš. Poleg smučarskih skokov in teka bodo na voljo tudi druge zimsko-športne aktivnosti, kot so deskanje na snegu, tubing, sankanje, hokej na snegu in iskanje izgubljenega zaklada, na voljo pa bo tudi zimski vrtec. To pa sploh še ni vse, a naj ostalo ostane presenečenje. Povemo lahko še to, da bo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo. Posegli boste lahko po prigrizkih, toplem čaju in ujeli kakšno praktično nagrado. Tudi tokrat bo Planica pozdravila otroke z motnjami v razvoju. Podobne snežne aktivnosti kot v Planici bodo organizirane v več kot 40 državah sveta.

PREBERITE ŠE: Slovenca izvedla prvi smučarski skok v tandemu v zgodovini!

Se vidimo v Planici! Najprej sredi januarja 2017, nato pa še na zaključku svetovnega pokala, med 23. in 26. marcem 2017.


Svetovne legende snookerja v Hali Tivoli 22. december, 2016 Best of Snooker Ljubljana: svetovne legende snookerja v Hali Tivoli Senzacija: Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove 9. december, 2016 Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove STEFFI K4 9. december, 2016 K4x4: v goste prihaja berlinska didžejka Steffi TEDxLjubljana 2016: Zavrtimo kolesje 4. december, 2016 TEDxLjubljana 2016: Zavrtimo kolesje · · · ·