Teatralni pogovorni šov: Kako ostanem lepa in svobodna
13. jan
Kulturni izbor · odri

13. januarja 2017 bo v Cankarjevemu domu v Ljubljani premierno uprizorjen teatralni pogovorni šov z naslovom Kako ostanem lepa in svobodna. Predstava skozi prizmo različnih zgodovinskih obdobij prikaže pretekle in sodobne feministične premike. Humorno, a kljub vsemu z vso idejno resnostjo pred gledalca postavlja vprašanje, kje v družbi je mesto žensk. Vstopnice so že v prodaji.

do
Cankarjev dom, Ljubljana
Cankarjev dom
14 €
Dogodek na Facebooku

13. januarja 2017 se bo v Cankarjevemu domu prvič predstavil 80 minut trajajoč teatralni pogovorni šov, ki nosi naslov Kako ostanem lepa in svobodna. V osrčju te humorne parodije je voditeljica enkratnega pogovornega šova, ki se odloči, da bo presegla družbene meje ter predstavila svoj iskreni pogled na svet. Kako se ta dramska karikatura konča, pa boste morali ugotoviti sami.

PREBERITE ŠE: Festival Ljubljana 2017 bo otvoril Kraljevi filharmonični orkester iz Londona

Predstava Kako ostanem lepa in svobodna raziskuje odnos družbe do žensk: tako objektivno zgodovinskost kot tudi aktualno sedanjost. Šov se, čeprav humorno, z vso resnostjo loti odpiranja vprašanj klasičnega feminizma ter današnjih še nekončanih bojev za volilno pravico, pravico do splava ter pravico do nadzora nad lastnim telesom. V glavnih vlogah bosta nastopili Tina Vrbnjak in Maja Sever. Vstopnice so že na voljo.


Premiera: Stari klovni v SNG Nova Gorica 16. november, 2016 Premiera: Stari klovni v SNG Nova Gorica Gledališče: Premierna uprizoritev Pomone v SNG Drama 11. november, 2016 Premierna predstava: Pomona v SNG Drama še vedno mame siti teater btc 8. november, 2016 V SiTi Teater BTC prihaja komedija Še vedno mame Dej, ne govor 5. november, 2016 Dej, ne govor: Gledališka predstava brez besedila v Slovenskem ljudskem gledališču Celje · ·