Top Vino 2016
17. okt
V zraku · dan za

Cankarjev dom bo 17. oktobra 2016 gostil prvi vinski festival Top Vino by eVino, mednarodni vinski festival, kjer se bodo na ogled in okus postavila vsa najboljša svetovna vina, med njimi tudi 11 bordojskih chateaujev, ki med vini pomenijo to, kar v svetu kulinarike restavracije, okičene z Michelinovimi zvezdicami. Poleg njih bo Top Vino 2016 gostil tudi najboljša vina vinskih kleti italijanske Toskane, Španije, Portugalske, Nove Zelandije, Avstrije in ameriške Kalifornije, da pa kovačeva kobila ne bo bosa, bo na festivalu tudi najboljših 30 slovenskih vinarjev.

do
Cankarjev dom, Prešernova cesta, Ljubljana
eVino
34 €

Top Vino 2016, mednarodni vinski festival, sploh prvi svoje vrste, bo v Cankarjevem domu 17. oktobra 2016 gostil najboljše, kar imajo svetu ponuditi vinarji. Za projektom Top Vino by eVino stoji najboljši slovenski somelje in lastnik eVina Gašper Čarman, ki bo v Slovenijo pripeljal najbolj prestižna in pri nas nedosegljiva vina, med njimi najboljša vina iz Toskane, Španije, s Portugalske, iz Avstrije, Kalifornije in z Nove Zelandije, enajsterico bordojskih chateaujev, prostor pa se bo našel tudi za najboljša vina 30 slovenskih vinarjev.

PREBERITE ŠE: Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek!

In kako je Čarman, bodoči Master of Wine (trenutno je na svetu le 341 posameznikov s tem nazivom, med njimi še noben Slovenec), pridobil na svojo stran vso to vinarsko smetano? ”Povedal sem jim, da želim narediti festival, na katerem bodo obiskovalci okušali vina, ki so jim sicer v tem prostoru nedostopna. Predstavil sem predvidene sodelujoče vinarje, prireditveni prostor in izkušeno ekipo, s katero imam namen izpeljati ta projekt. K pozitivni odločitvi je pripomoglo predvsem večletno poznanstvo, zaupanje in prepričanje, da bo festival Top Vino zares predstavil sam vinarski vrh.” O izbiri za tak dogodek nenavadne lokacije, pa je dejal: ”(Cankarjev dom, op. p.) je najpomembnejši slovenski hram kulture in zagotavlja nivo, ki ga naša prireditev potrebuje, tako po pomenu, ki ga ima ta prostor, kot po logističnih pogojih, ki so nujni za ustrezno izpeljavo tovrstnega festivala.” Festival Tip Vino 2016 bo dopolnila gurmanska ponudba. Vstopnice so že v prodaji.


Čokoljana 2016 29. oktober, 2016 Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek! Cirque du Soleil 2. junij, 2017 Predstava: Cirque du Soleil prvič v Sloveniji! Borštnikovo srečanje 2016 14. oktober, 2016 Borštnikovo srečanje 2016 Biennale Musica 2016 v Benetkah 7. oktober, 2016 Biennale Musica 2016 v Benetkah · ·