Festival Urbano dejanje
10. avg
Kulturni izbor · glasba

Med 10. in 16. avgustom bo območje Tobačne dihalo v ustvarjalnem ritmu festivala Urbano dejanje, ki bo obiskovalcem na inovativen, mladosten in dostopen način predstavili različne ustvarjalne elemente jazz, rock, hiphop, elektronske in drugih urbanih subkultur.

do
Tobačna Ljubljana, Ljubljana
Zoo in Lightboox
0 - 15 €
Dogodek na Facebooku

Avgusta bo območje Tobačne za teden dni oživelo s pestrim kulturnim dogajanjem: festival Urbano dejanje (UD) bo obiskovalcem predstavil urbane subkulture Ljubljane in njihovo glasbo. Festivalsko dogajanje se bo s kulturnimi, športnimi in z umetniškimi aktivnostmi začelo vsak dan festivala že popoldne. Obiskovalci bodo v tednu dni lahko obiskali sejem mladih ustvarjalcev, pa tudi bolšjak; delavnice, na katerih se bodo lahko pobližje spoznali z grafitarstvom, delom DJ-ja in skejtanjem ter predstavitve odltimerjev, tetovatorjev in brivcev.

Zvečer bo na vrtu kluba ZOO sledil glavni nastop glasbenikov, po polnoči pa se bo dogajanje preselilo v notranje prostore kluba. Na festivalski oder bodo stopili skupini Muff in Elvis Jackson, hrvaški raper General Woo, Severa in Gal Gjurin, jazzisti Ratko Zjaca, Vid Jamnik, Robert Jukič in Ratko Divjak ter še mnogi drugi izjemni glasbeniki in DJ-ji.

Lokalno urbano kulturo bodo obiskovalci festivala UD lahko do 19. ure spoznavali brezplačno, vstopnina za obisk večernih koncertov bo znašala 3 evre, celotedenske vstopnice pa bodo na voljo za 15 evrov.

sziget 10. avgust, 2015 Festival Sziget 2015 – Budimpešta – že 22. leto vabi na Otok svobode v Budimpešti sv_by_florian_kresse_6 8. avgust, 2015 Festival Barrakud 2015 – Zrće, Pag #ravetheworld gnaedinger_86531 4. avgust, 2015 Punk Rock Holiday 2015 – ob reki Soči z Beatsteaks in Flogging Molly Patti Smith 1975 by Robert Mapplethorpe 1946-1989 17. februar, 7400 Koncert: Edinstvena Patti Smith prihaja v Križanke · ·