Škratmobil
26. maj
V zraku · dan za · Utrip mesta · otroci

Škratmobil – mobilna socialno kulturna platforma za otroke in mladostnike prinaša pisano paleto aktivnosti, ki so vsebinsko zastavljene glede na specifične potrebe lokalnih skupnosti v Beli krajini, kjer se bo projekt tudi odvijal. Projekt Škratmobil se bo v torek, 26. maja, pričel v Semiču (Kulturni center) in se nadaljeval vse do četrtka, 15. oktobra z zaključkom organizacije velike okrogle mize.

do
Kulturni center Semič, Prosvetna ulica, Semič
KUD Anarhiv
Vstop je prost

Projekt Škratmobil bo potoval od Semiča, Črnomlja, do Metlike, obiskal pa bo tudi območje Marindol. Vsakega od navedenih krajev bo med majem in avgustom 2015 obiskal 3x, v njem pa izvajal naročene delavnice, ki so si jih lokalni partnerji izbrali glede na lastne potrebe. Poleg naročenih delavnic bo Škratmobil v vsakem kraju ponujal še t. i. stalne vsebine KOMBI programa (učna pomoč, karierni center, info točka, ure pravljic, razvedrilnice ipd.), programsko pa je vključen v vse ključne tekoče programske sklope posameznih krajev: Jurjevanje, Semiška ohcet, Črnfest, Teden kulture na placu.

Glavni cilj vseh aktivnosti, premišljeno zastavljenih 30 naročenih delavnic in stalnega programa Škratmobila ter organizacije velike javne okrogle mize ob zaključku projekta 15. oktobra, bo opolnomočenje otrok in mladine, saj bo projekt otrokom in mladim ponudil brezplačen program, ki ga na institucionalizirani ravni primanjkuje, hkrati pa povezal različne generacije tudi z natečaji, zbiranji zgodb, razglednic posameznih krajev.

Prvi sklop se bo pričel v torek, 26. maja, ob 10. uri v Kulturnem centru Semič s predavanjem ‘Zdravo življenje: kaj lahko že danes naredimo za bolj zdravo srce in daljše življenje’ in vodeno telesno vadbo pod mentorstvom dr. Mateje Bedenčič. Delavnico bo pospremil tudi stalni KOMBI program.

IMG_9488 15. avgust, 4000 Improvizija 2015 v Cankarjevem domu 25. maja Praznik sladoleda 15. avgust, 2400 Praznik sladoleda v Portorožu Fotosejem 15. avgust, 5200 Ljubljanski Fotosejem 2015 Športno društvo Tabor 15. avgust, 5200 Garažna razprodaja pod milim nebom / Ljubljana / Tabor · ·