kuharska-akademija-16.04.2013
16. apr
Utrip mesta · kulinarika

Aprilska akademija bo navihano pomladno obarvana. V jedi bomo vključili prve pomladne pridelke in jih začinili kot v starih časih. Pripravljali bomo šparglje s trničem in druge dobrote.

Razstavni salon BSH Hišni aparati (aktivna kuhinja Siemens), Litostrojska 48, Ljubljana
City Magazine
25 evrov

April je čas špargljev, zato bo poudarek na njihovi pripravi. Tokrat jim bomo dodali trnič, prav poseben velikoplaninski trdi sir iz skute, ki so ga nekoč pastirji izdelovali v parih, saj simbolizira ženske prsi, nato pa enega v znak ljubezni podarili izbrankam. Pripravili bomo tudi hobotnico v solati z regratom in jagodami, špargljevo kremno juho, rižoto s šparglji, gamberi in trničem ter špargljeve snopiče v hrustljavi panceti z mladim kozjim sirom, pinjolami in bučnim oljem.  Glavne jedi bo pripravljal glavni kuhar Gostilnice in pizzerije Kaval, Dragan, za sladice pa bo poskrbel slaščičar iz Lolite, Grega. Uradna voda akademije je Jamnica.

Pohitite, število mest za prijave je omejeno.

V video posnetku preverite, kako izgleda utrip kuharske akademije

O City CHEF kuharski akademiji
S City CHEF kuharsko akademijo želimo ljudem pokazati, da je kuhanje lahko hitro, zdravo in predvsem zabavno! Za to potrebujemo dobre, kakovostne sestavine, koristne namige in zanimive nasvete, dobro vino, ščepec ljubezni in seveda dobro družbo! Torej, vabljeni v našo družbo, v aktivno kuhinjo Siemens, kjer bomo pod taktirko Kavalovih kuharskih mojstrov svoje čute razvajali z novimi, zanimivimi okusi, ki jih bomo dopolnjevali z ustreznimi vini.

TRNIČ_NAJLJUBŠA_možno obrezat 29. marec, 2014 Prvi praznik sira trnič v Kamniku galerija okusov borut jovan in aljazĚŚ novsĚŚak 22. marec, 2014 Teden restavracij, nor kulinarični teden OK_1_JAKA BIRSA 21. marec, 2014 Pomlad se začne z Odprto kuhno 136573251 19. marec, 2014 Vabilo: Kuharska akademija – City CHEF – Zdravo in okusno · · · · ·