Vino Ljubljana – 51. mednarodni vinski sejem
15. okt
V zraku · dan za

Mednarodni vinski sejem, ki velja za eno izmed najstarejših sejemskih prireditev v Sloveniji in kjer se z žlahtno kapljico predstavljajo domači in tuji vinarji, se vrača že v svoji 51. izvedbi. Na kraj zločina se prav tako vrača mednarodno ocenjevanje vin, ki pa bo potekalo že 57-ič. Ljubljana se bo v vinsko prestolnico spremenila med 15. in 17. oktobrom 2015.

do
Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, Ljubljanski grad
Gospodarsko razstavišče
Od 4€ do 6€

Mednarodni vinski sejem, ki je leta 1987 Ljubljani prinesel naziv mesto trte in vina, tudi letos prinaša degustacije, vinske delavnice in številne obsejemske dejavnosti. Po letih premora in po tem, ko je lani vstal iz pepela, se vrača na sceno že 51-ič. Tradicionalno ga bodo odprli s slavnostnim obredom odpiranja vinskega soda z županom Ljubljane v Paviljonu pred Slovensko filharmonijo na Kongresnem trgu 14. oktobra 2015 ob 18. uri. Organizator pričakuje krepko čez 200 razstavljalcev, zasedba pa bo kot vedno pisana in močno mednarodno obarvana. Osrednji prireditveni prostor sejma ostaja Gospodarsko razstavišče, ocenjevanje vin pa bo potekalo na Ljubljanskem gradu.

PREBERITE ŠE: Lolitina sladka kulinarična šola spet vabi v svoje vrste

Na sejmu se bodo po tradiciji mešali vino, kulinarika in gastronomija, pa gostinstvo, turizem in kultura, seveda pa pri tem ne bodo pozabili niti na ozaveščanje mladih o kulturi pitja vina. Sejem je namenjen splošni in tudi poslovni javnost ter je razstavno-prodajno naravnan, kar pomeni, da lahko obiskovalci vina ne le okušajo, ampak kakšno steklenico odnesejo tudi domov. In tako, kot se ob okusnem obroku prileže kozarec vina, tudi vinski sejem ponuja obširen obsejemski program (kulinarični šov, predavanja, glasbene točke, degustacijske delavnice in podobno). Z njim bo širil kulturo pitja vina in delil znanje o vinu med mlade. S strokovnim programom pa bo poskrbljeno tudi za izobraževanja vinarjev in vinogradnikov. Na vinskem sejmu, katerega začetki segajo v leto 1954, pa kakopak ne bo manjkala niti podelitev odličij. Pridite peš ali z javnim prevozom, ker veste, da boste med ogledom vsaj nekajkrat namočili jezik.


Lolitina sladka kulinarična šola 13. oktober, 2015 Lolitina sladka kulinarična šola zopet vabi v svoje vrste Laboratorij otroške vedoželjnosti 7. december, 5200 Ideja za konec tedna: Laboratorij otroške vedoželjnosti v celjskem Citycentru 21. mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk 5. oktober, 2015 Bliža se že 21. mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk Lepotne blogerke 2. oktober, 2015 Beautiful Bloggers MeetUp: Prva konferenca lepotnih blogerk pri nas · ·