Wings for life 2019: šport in dober namen
5. maj
V zraku · dan za

Globalni dobrodelni tekaški dogodek Wings for life bo tudi letos spravil v pogon tekače z vsega sveta. Ti bodo zbirali sredstva za raziskave hrbtenjače in se podali v lov za naziv globalnega prvaka. Tek sicer nima določenega cilja (razen zbiranja sredstev), a če ubežite zasledujočemu vozilu, je vaša možnost za naziv prvaka seveda večja. Trenutni rekord je 92,14 km.

Maribor, Vočji potok, Tolmin, Rače, Ljubljana
Wings for life
Različno.
Dogodek na Facebooku

Slogan “Tecite za tiste, ki tega ne morejo”, vam sporoča, da je čas, da za globalni tekaški dogodek Wings for life, ki promovira zdravo življenje in dobrodelnost.  S svojim tekom namreč zares puščate pečat, saj je 100 % vseh startnin in donacij, zbranih prek kampanj za zbiranje sredstev, neposredno namenjenih raziskavam hrbtenjače in kliničnim študijam na priznanih univerzah in inštitutih po vsem svetu.

Ker s svojim tekom dokazujete, da vam ni vseeno, bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu, in se prijavite na letošnji tek – 5. maja bo več tisoč tekačev v različnih državah sveta, tudi v Sloveniji, začelo teči ob 13. uri po srednjeevropskem času. Ko se bodo na njihovi strani odprle prijave, boste lahko izbrali svojo lokacijo teka (Maribor, Vočji potok, Tolmin, Rače, Ljubljana).

Tek Wings for life nima določenega cilja, kar pomeni, da z drugimi tekači tečete z ramo ob rami in poskušate čim dlje ostati pred zasledovalnim vozilom, ki vas lovi (to se na pot odpravi 30 minut za tekači). Ko mu to uspe, je tekme za vas konec.

Na teku Wings for life 2019 lahko tekmujete na tri načine. Lahko se ga udeležite na licu mesta, kjer vas na progi lovi vozilo, lahko pa si naložite aplikacijo in tečete sami ali pa s prijatelji, kjer vas v obeh primerih lovi virtualno vozilo. Način, na katerega boste tekli, ni pomemben. Pomembno je, da ste del tega dogodka svetovnih razsežnosti.

7. Vegafest 2019: spoznaj trajnostno življenje! 4. maj, 2019 7. Vegafest 2019: spoznaj trajnostno življenje! 5. Festival vina in čokolade 27. april, 2019 Festival vina in čokolade 2019: vrhunske vinsko-čokoladne kombinacije eddie-izzard-foto 14. april, 2019 Eddie Izzard prihaja z novim šovom Wunderbar aprila 2019 v Ljubljano 12. Mednarodna Tattoo Konvencija 2019: svet rockabilly scene 12. april, 2019 12. Mednarodna Tattoo Konvencija 2019: svet rockabilly scene · ·