hokej
20. avg
Utrip mesta · šport

V Ljubljano se vrača zimska hokejska klasika, saj hokejiste Olimpije med 14. in 18. decembrom, v okviru Pivovarne Union IceFesta na obnovljenem Trgu republike pred hramom demokracije, čakajo štiri tekme na prostem, ki si jih bo lahko ogledalo 4500 gledalcev. Drsališče bodo sicer dva meseca lahko uporabljali tudi rekreativci.

do
Trg republike
HDD Telemach Olimpija
39€ - 55€

Hokejsko moštvo HDD Telemach Olimpija (s partnerji) si je na pleča naložila velik organizacijski in finančni zalogaj, ki bo stal približno toliko kot tisti iz januarja 2013 (cca 200 tisoč evrov), ko je vrnila že pozabljeni navijaški duh Plečnikovega štadiona. Tokrat se IceFest spektakel seli pred prag parlamenta, kjer bodo potekale tri tekme razširjenega avstrijskega prvenstva (liga EBEL) v katerih bo Olimpija prekrižala palce z madžarsko Sapo Fehervar, Celovcem in Salzburgom (v igri je tudi Bolzano), v sklopu državnega prvenstva pa še z večnim rivalom iz Jesenic.

PREBERITE ŠE: Hala Tivoli – rekreativno drsanje štartalo z novo sezono

Tri tekme bodo potekale v decembrskem terminu, medtem ko bo tista s Solnogradčani konec januarja. V vmesnem času pa ledena ploskev ne bo samevala, saj bo namenjena uporabi rekreativcem.

IceFest v Ljubljani je tako drugo letošnje prizorišče hokeja pod zvezdami (ob Celovcu), in je logično nadaljevanje zgodovinskih prizorišč: antična Puljska arena, Plečnikov štadion, ob dvorcu Vajdahunyad v Budimpešti,… Zimska klasika je sicer pognala korenine onkraj luže, kjer je že desetletja eden vrhuncev sezone (vsako leto čast doleti le dve ekipi), ki ga je imel možnost s svojimi LA Kingsi na lastni koži kot igralec občutiti tudi Anže Kopitar.


Foto: Katja Pokorn 20. avgust, 8000 Filmska premiera slovenskih smučarjev in deskarjev Untouched project: Sunny Side of the Alps 141123-alive_step_up-foto2 23. november, 2014 Alive Step Up: tek po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji Screen Shot 2014-10-20 at 16.15.49 25. oktober, 2014 Volkswagen 19. ljubljanski maraton Tekaška druženja bodo potekala vsako sredo ob 18.uri v Parku Tivoli do 22. oktobra. 22. oktober, 2014 City Trail: brezplačna tekaška druženja v Ljubljani