Znanstival 2015
27. maj
V zraku · dan za

Znanstvene dogodivščine, znanstvene nastopi, drzni eksperimenti, poljudnoznanstvena predavanja, vrt eksperimentov in popust za Hišo eksperimentov, vse to se bo v Ljubljani, na mostovih, trgih in v Hiši eksperimentov odvijalo med 5. in 7. junijem 2015. Tridnevni dogodek posvečen promociji znanosti in izobraževanja je kot Človek ne jezi se namenjen vsem, ”vstopnina” pa je radovednost. Festival je sicer brezplačen.

do
Prešernov trg, Ljubljana
Hiša Eksperimentov
Brezplačno

Znanstival 2015 bo še enkrat več priložnost, da tako mlajši, ki so še vpeti v institucionalno izobraževanje, kot starejši, potešijo svojo vedoželjnost, saj se bodo znanstvene dogodivščine vrstile ena zraven druge. Gre za edinstven dogodek na svetu, ki bo dan zapolnil s kopico zanimivih in drznih poskusov na določeno znanstveno temo, pri katerih pa obiskovalci ne bodo le nemi opazovalci. Dogodivščine bodo predstavljali domači in tudi predavatelji, ki pa bodo simultano prevajani.

PREBERITE ŠE: Znanstven pogled na flirtanje ali kako postati mojster flirtanja

Del Znanstivala 2015 bodo tudi delavnice, kjer bodo obiskovalci iz preprostih predmetov izdelovali zanimive stvari kot so letalo, vulkan, vozilo na zračni blazini, spektroskop, itd. Znanstveno-promocijska predavanja bodo večinoma potekala v Hiši eksperimentov, medtem ko se bodo znanstveni performansi v soboto odvijali na Prešernovem trgu. Na t.i. vrtu eksperimentov bodo ”rasle” stojnice, kjer se bodo predstavljale institucije, ki so po mnenju organizatorja, to je Hiše eksperimentov, uspešne na področju promoviranja izobraževanja in znanosti.

Čeprav bo prvi junijski vikend v Ljubljani vse v znamenju znanosti, pa upamo, da vsaj iz predstavitve festivala nismo narediti cele znanosti. Če, si lahko več o njem preberete tu: znanstival.si

iStock_000017475400_Large 31. maj, 2015 Bubble Parade Ljubljana – praznovanje ob svetovnem dnevu milnih mehurčkov Odprta kuhna 30. maj, 2015 Odprta kuhna – Celje – Po Odprti kuhni bo zadišalo tudi v Celju 10. dm tek za zenske 30. maj, 2015 10. dm tek za ženske tour-de-fat-whiskeydrome_web 2 30. maj, 2015 Tour de Fat 2015 – 16. festival piva in koles · ·