fbpx

Receta: Rollitos Vietnamitas De Verduras De Verano

Un toque de Vietnam exótico en nuestra cocina. Un excelente snack para todos los amantes de los sabores plenos y sobre todo frescos.

Vietnamski zavitki se od kitajskih razlikujejo po tem, da se jih ne cvre dodatno v olju, ampak se jih postreže s hrustljavo solato in okusnimi omakami.

Ingredientes:

  • 180 g korenčka
  • 300 g stebelne zelene
  • 150 g kitajskega zelja
  • 2 žlički ribje omake
  • 2 žlički rjavega sladkorja
  • 1 žlica svežega limetinega soka
  • 4 vejice sveže mete
  • 120 g riževega testa

Preparación:

Korenček, kitajsko zelje in stebelno zeleno očistimo in narežemo na tanke trakove. V manjši skledi zmešamo korenček, stebelno zeleno, kitajsko zelje, ribjo omako, sladkor in limetin sok. Dobro premešane sestavine pustimo stati približno pol ure, da se okusi dobro premešajo med seboj.

LEE MAS: Malce drugačni recepti za nesramno dober piknik

Vietnamski zvitki
Vietnamski zvitki

Vejice mete speremo pod tekočo vodo in osušimo s kuhinjsko krpo. V večjo skledo vlijemo malo tople vode. Vsak list riževega testa posebej za nekaj sekund pomočimo v toplo vodo, da postane upogljiv, nato ga položimo na čisto delovno površino. Na sredino položimo eno zvrhano žlico zelenjavne mešanice, po vrhu zelenjave pa razporedimo po dva metina listka. Pazimo, da ob straneh pustimo približno 1,5 cm praznega roba. Nadev s pritiskom rahlo sploščimo in previdno zvijemo. Stranske dele zapognemo navznoter, potem pa s spodnjim delom tesno zvijemo navzgor. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh listov riževega testa in zelenjave.

Zvitke položimo na krožnik in jih poškropimo z malo vode. Do uporabe jih shranimo v hladilniku. Ponudimo skupaj z okusnimi omakami.

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.