fbpx

Tecnología vs naturaleza: cuando las atracciones parisinas son superadas por la naturaleza

Decembra leta 2015 bo Pariz gostil 21. klimatsko konferenco in belgijska umetnica Naziha Mestaoui za to priložnost pripravlja projekt »En utrip, eno drevo«, ko bodo pariške znamenitosti porasla drevesa in tako betonsko džunglo za kratek čas spremenila 'zgolj' v džunglo. Istočasno pa bo »One beat one tree« korenine pognal tudi v drugih evropskih prestolnicah.

Seveda bo šlo le za ‘zelene’ projekcije, a bodo te močno trkale na zavest vseh, predvsem pa tistih, ki bodo v Parizu sedli za zeleno mizo. Inštalacija bo most med virtualnim in realnim, tehnologijo in naravo kot tudi vidnim in nevidnim. Mimoidoči bodo lahko ‘posadili’ digitalno drevo in nato opazovali kako raste na stavbi.

Projekcija na znameniti hotel de Ville.
Projekcija na znameniti hotel de Ville.

A ker bi bilo to ob naravni hitrosti enako zanimivo kot opazovanje barve da se posuši, bodo drevesa rasla v ritmu srca pogozdovalca, ki ga bo prebral senzor na pametnem telefonu in naprej prevajal na mestno znamenitost.

Utrip iz Pariza.
Utrip iz Pariza.

Računalniško drevo bo nato čisto zares posajeno nekje v Evropi, Latinski Ameriki, Afriki ali Aziji, s čimer bo »vsakdo, ki bo prispeval drevo, postal soavtor prihodnosti, kjer ne bo prostora za sebični individualizem«, kot se je izrazila avtorica.

Lee mas: 20+ osupljivih primerov živali kot Body Art

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.