fbpx

Nasveti 103-letne tekačice za dolgo, srečno življenje!

Julia Hawkins je najstarejša ženska, ki tekmuje v teku, in njen vzdevek, Hurikan Hawkins, pove vse. Njena vztrajnost je namreč neizmerna.

Julia Hawkins se je s tekom začela ukvarjati šele pri 100 letih. Ko je praznovala 101. rojstni dan, je v svoji starostni skupini postavila rekord v teku na 100 metrov, s časom 39,62 sekunde. Lani se je udeležila tekaške prireditve za seniorje v Albuquerquu v ZDA, kjer je osvojila dve zlati medalji. Njen čas je bil nekaj sekund počasnejši od rekorda. Za New York Times je z nasmehom dejala: “Veste, da sem dve leti starejša, mar ne?” V intervju je z bralci delila nekaj nasvetov za dolgo in srečno življenje.

Iščite čarobne trenutke in v njih uživajte

Živite za lepe trenutke. Julia pravi, da je treba imeti odprte oči, da vidite in živite za lepe trenutke. Pomislite, koliko čarobnih trenutkov se zgodi v dnevu, uživajte v vsakdanjih stvareh, v vonju rož, sončnem vzhodu in zahodu, mavrici, ptičjem petju, glasbi, ljudeh. Vsi ti trenutki so brezplačni, a če ne boste pozorni nanje, jih boste spregledali. Šli bodo neopaženi mimo vas.

Ohranjajte trdna prijateljstva

Julia si skoraj vsak dan vzame čas za kosilo s prijatelji. Pa tudi recherche potrjujejo, da so družabni ljudje srečnejši. Ohranjanje prijateljstev in stikov z ljudmi je tisto, zaradi katerih ostanete  vitalnejši.

Ohranjajte trdna prijateljstva.
Ohranjajte trdna prijateljstva.

Gibanje, gibanje, gibanje!

Julia svetuje: “Če zmorete, ohranjajte dobro formo.” Preden je začela teči, je na olimpijadi za starejše tekmovala kot kolesarka. Za tek se je odločila, ko je kolesarjenje po hribih postalo prenaporno. Gibanju se ne želi odpovedati, in če ne teče, hodi na daljše sprehode.

Najdite svoje strasti

Najdite svoje strasti, zanimanja, aktivnosti, ki vas veselijo in zaradi katerih bo vaš um ostal zaposlen. Počnite stvari, v katerih uživate. Ona uživa v branju in vrtnarjenju.

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.