fbpx

Blackphone 2 - najsigurniji Android pametni telefon na svijetu

Ne delite vsebine pametnega telefona z vohuni - Blackphone 2.

S pametnim telefonom Blackphone 2 za vami ne bo mogel vohuniti nihče, niti ameriška agencija za nacionalno varnost (NSA) ne, za katero so telefoni ''all-you-can-eat'' bife osebnih podatkov, saj lahko vdre v domala vsak pametni telefon in prestreže domala vsak pogovor. Zdaj pa je ponovno naletela na zid, saj je uporabnikom varnostno podjetje Silent Circle predstavilo drugo generacijo ''androidnih'' pametnih telefonov Blackphone 2, ki med drugim prek aplikacij omogočajo šifriranje komunikacije.

S tem, da sledijo vsakemu našemu digitalnemu koraku oz. kliku, slišijo vsak pogovor in preberejo vsak SMS/e-pošto, smo se nekako sprijaznili. V imenu varnosti nas stiskajo v kot, a s pametnim telefonom Blackphone 2 lahko udarite nazaj. Telefon podjetja Silent Circle ima namreč v sebi predelan mobilni operacijski sistem Android, PrivatOS 1.1, s katerim lahko zaloputne vrata vsem nepovabljenim gostom ala NSA, s tem ko določimo npr. katere aplikacije imajo dostop do določenih sekcij telefona. Poleg tega vam aplikacije od Silent Circle nudijo šifriranje zveze z uporabnikom, ki na drugi strani ”žice” uporablja taisto aplikacijo, s t.i. tihim tekstom, tihimi kontakti in tihimi aplikacijami pa se lahko povsem potuhnete oziroma izginete iz radarja.

ČITAJ VIŠE: Vrhunski cenovno dostopni pametni telefon Microsoft Lumia 640 LTE

Ne pustite, da vohuni vtikajo svoj nos tja, kamor ne sodi.
Ne pustite, da vohuni vtikajo svoj nos tja, kamor ne sodi.

Če se tajne službe v filmih prepozna po črnih vozilih z zatemnjenimi šipami je tudi ta protivohunski telefon ”mož v črnem”. Medtem ko za to, da ni samopostrežnica osebnih podatkov skrbi omenjena programska oprema- operacijski sistem, ki zagotavlja varnost in zaščito osebnih podatkov- pa od strojne opreme za delovanje telefona s 5-palčnim zaslonom z IPS ločljivostjo 1920 x 1080p in zaščitnim steklom Gorilla Glass 3 skrbi 64-bitni in 8-jedrni procesor Qualcomm. Jasno svoj del pristavijo tudi 3 GB sistemskega in 16 GB vgrajenega pomnilnika (z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice MicroSD), kapaciteta baterije s 3600 mAh in napredni Qualcomm Quick Charge 2.0 za hitrejše polnjenje. S PrivatOS 1.1 lahko med drugim ustvarite različne profile (npr. za službo, za osebno rabo, za strogo zaupne stvari,…) in tako ohranjate svoja digitalna življenja ločena.

Blackphone 2 je prevzel funkcijo najvarnejšega Androida na svetu od svojega predhodnika.
Blackphone 2 je prevzel funkcijo najvarnejšega Androida na svetu od svojega predhodnika.

Više informacija

Više informacija:
blackphone.ch

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.