fbpx

Burning Man 2019: 10+ fotografija s najluđeg festivala na svijetu

Burning Man 2019: 10+ fotografija s najluđeg festivala na svijetu

Grad u pustinji. Kultura mogućnosti. Mreža sanjara i umjetnika. Sve je to Burning Man (2019), najepskiji svjetski festival koji se temelji na načelima uključivanja i društvenog nastojanja. Ovogodišnje fotografije dokazuju da ovaj festival s razlogom nazivaju metropolom koju su izgradili njegovi "građani".

Enkrat letno (letos je festival potekal od 25. kolovoza do 2. rujna) se v puščavi Black Rock v Nevadi zbere več deset tisoč ljudi, da ustvarijo Black Rock City (Burning Man), začasno metropolo, ki je namenjena umjetnosti, samoizražanju i neodvisnosti. V tej ustvarjalni skupnosti so vsi dobrodošli. Namen festivala je prinesti pozitivne duhovne spremembe v svetu, ki se jih lahko doseže z zdravo komunikacijo.

Burning Man 2019 (Foto: IG @zavadskis)
Burning Man 2019 (Foto: IG @zavadskis)

Četudi organizatorji festivala pošiljajo sporočilo o jednakost i dostopnosti dogodka, stane vstopnica za večdnevni festival več kot 1000 dolara, kar ravno ne sovpada z idejo Burning Mana. Nekateri zvesti ljubitelji mesta Black Rock City tudi pravijo, da je festival postal odličen kraj za napihovanje ega psevdoboemskih milijarderjev iz Silicijeve doline. Jasno, še danes obstaja veliko ljudi, ki se dogodka udeležijo zaradi resničnega duha festivala, a iz leta v leto (dogodek poteka od leta 2011) raste število tistih, ki se dogodka udeležijo le zaradi “popolnih fotografij za Instagram"

In, zanimivo, večino slikovnega gradiva zasledimo ravno na tem družbenem omrežju, na katerem vplivneži objavijo nešteto podobnih fotografij. Pred vami je nekaj najboljših fotografij z letošnjega festivala Burning Man 2019! 

Galerija: Burning Man 2019

Više informacija

Više informacija:
burningman.org

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.