Grafička dizajnerica Christine Røde zapitala se koji se sastojci koriste u tradicionalnim jelima pojedinih zemalja i svoje odgovore upakirala u obliku fotografija pod nazivom ''What Food Looks Like''. Sakupila je na hrpu sve one namirnice koje najčešće na ovaj ili onaj način završe na domaćem tanjuru i fotografirala ih uredno posložene u "Adamovu nošnju", odnosno još neobrađene.
Katere so tiste sastojcima, ki so v posameznih državah v kuhinji nepogrešljive? Iz česa so narejene najbolj značilne jedi? S tovrstnimi vprašanji se je ukvarjala Christine Røde, ki je s projektom za umetniško šolo California Colleage of the Arts ”What Food Looks Like” želela opozoriti na to, da dandanes velik del populacije živil sploh ne vidi v svojem prvotnem stanju. Časi so na prignali tako daleč, da se vse bolj poslužujemo vnaprej pripravljenih jedi, hodimo v (hitre) restavracije, skratka, vse več ljudi izgublja stik s ”koreninami”, s sestavinami, brez katerih naš zrezek ne bi bil tako sočen, omaka za testenine in juha pa ne tako bogat okus.
ČITAJ VIŠE: Najbolj znane vrste kruha na svetu
Sprehodite se čez galerijo in preverite, kaj vse od sestavin gre v pripravo obrokov, ki so najbolj značilni za posamezne države in, ki si ga boste verjetno privoščili, če katero izmed njih kdaj obiščete.