I cubetti di cioccolato e cocco sono un ottimo dessert per ogni occasione: sono facili da preparare e servono solo 4 ingredienti.
Le kdo se lahko upre slastni kombinaciji kokosa in čokolade? Okus nas spominja na poletje, s temi kockami pa ne le, da se bomo posladkali, ampak bo to sladkanje tudi nekoliko più sano. Si tratta di čokoladne kokosove kocke, ki ne vsebujejo jajc in mleka, primerne pa so tudi za vegane.
Ingridienti
- 4 skodelice mletega kokosa
- 1/2 skodelice kokosove kreme
- 1/3 di tazza di sciroppo d'acero
- pizzico di sale
- 1 in 1/2 skodelice jedilne čokolade
- 1/3 skodelice kokosove kreme
Preparazione
V mešalnik (blender) dajte mleti kokos, pol skodelice kokosove kreme, javorjev sirup in ščepec soli. Miksajte tako dolgo, da nastane homogena zmes. Dobljeno maso preložite na pekač, obložen s papirjem za peko in postavite v zamrzovalnik za 30 minut. Jedilno čokolado pomešajte s kokosovo kremo in postavite v mikrovalano pečico, da se čokolada stopi (ali pa jo stopite nad paro). Čokoladno zmes premešajte in jo premažite preko kokosovega “testa”, ki ste ga prej postavili v zamrzovalnik. Posipajte s kokosom v prahu. Pecivo pustite za 1 uro v zamrzovalniku, nato ga narežite na kocke in postrezite. Pa sladek dober tek!