50 koles, ki so spremenili svet
Kulturni izbor · knjige

Londonski muzej oblikovanja je pred nedavnim izdal knjigo, ki slavi 50 koles, ki so najbolj spremenila svet.

Fifty Bicycles, That Changed the World
15€
Amazon

Londonski muzej oblikovanja je pred nedavnim izdal knjigo, posvečeno kolesu. Od svojih prvih dni v poznem 19. stoletju se je kolo po sami obliki v svojem bistvu spreminjalo minimalno, so pa zato inovacije doživljali materiali in estetske izboljšave. Knjiga je delo Alexa Newsona, kolesarskega navdušenca, ki je tudi trenutni kurator londonskega muzeja oblikovanja. Knjiga ponuja kronološki pogled na vse vrste koles – od Penny-farthinga s sprednjim kolesom večjim kot zadnjim (danes se s sorodnimi bicikli vozijo zabavljači na kakšnih predstavah) pa vse do aerodinamičnega legendarnega Cinelli Laserja.

Knjiga “Fifty Bicycles, That Changed the World” ponuja mnogo detajlnih informacij, a na lahko prebavljiv način, format pa bo zadovoljil tudi hitre bralce in tiste, ki najraje potujejo skozi fotografije. Ima 112 strani vključuje 50 koles, ki so najbolj zaznamovala kolesarski svet.

50 koles, ki so spremenili svetOdpri galerijo
love, nina_1 Z ljubeznijo, Nina tadej golob Tadej Golob s knjižno novostjo: Ali boma ye! inferno Dan Brownova uspešnica ”Inferno” tudi v slovenščini Zaha Hadid: Complete Works Nova knjiga o delu Zahe Hadid ·