Knjiga Designed by Apple in California
V zraku · dizajn · Kulturni izbor · knjige

Apple se je podal še v založniške vode! Na prodajne police je namreč poslal knjigo s 450 fotografijami svojih izdelkov. Dal ji je preprosto naslov – Designed by Apple in California. Cena? Zasoljena! Zanjo boste morali odšteti kar 300 ameriških dolarjev. Izšla je v samozaložbi, naročite pa jo lahko na spletni strani Apple.com.

Apple Designed by Apple in California
280 €
Apple

Apple je izdal knjigo Designed by Apple in California. Naslov po eni strani izraža skromnost, po drugi pa bahavost. Sestavlja jo 450 fotografij Applovih izdelkov, ki jih je v zadnjih 20 letih posnel Andrew Zuckerman. Minimalistično zasnovana knjiga ima platnene platnice in je v slogu pametnega telefona iPhone na voljo v dveh velikostih.

Manjša različica (26 x 32 cm) vas bo olajšala za 199 ameriških dolarjev, večja (33 x 41 cm) pa za 299. Applov glavni oblikovalec Jony Ive je dejal, da si želi, da bi postala oblikovalska biblija študentov različnih oblikovalskih disciplin. Apple jo je izdal v samozaložbi, posvetil pa svojemu ‘očetu’ Stevu Jobsu.

PREBERITE ŠE: Apple v ponudbo dodal rabljene iPhone – iPhone iz druge roke

Gre za še eno v seriji domišljavih potez Appla, a kot prvaku v industrijskem dizajnu mu je takšna nečimrnost oproščena. Iščete popolno darilo za gorečega privrženca Appla? Prepričani smo, da s knjigo Designed by Apple in California, ki ponuja pregled zadnjih dvajsetih let Applovega dizajna (od prvega računalnika iMac iz leta 1998 do pisala Apple Pencil iz leta 2015), ne morete zgrešiti.

Galerija – knjiga Designed by Apple in California:

Knjiga Designed by Apple in CaliforniaOdpri galerijo

Librottiglia - knjiga na steklenici vina Librottiglia: knjiga namesto etikete – kratke zgodbe na steklenici vina Električno kolo Noordung Angel Edition Noordung Angel Edition – slovensko električno kolo s prenosnim zvočnikom encoderingmikan Encode Ring: zvočni zapis naših čustev v obliki prstana PU_ZD_slike-5 Pivovarna Union: pivo Union Nefiltrirano v novi limited edition preobleki · · · · · · · · ·