que-es-babypod
V zraku · tehnologija · gadgeti

Pediatri pogosto priporočajo, naj se otroci razvijajo ob čim bolj prijetnih dražljajih, in glasba pri tem ni izjema. In le zakaj bi čakali na prve korake malčka, ko mu lahko ljubezen do univerzalnega jezika, ki je glasba, podelimo še pred rojstvom? Z uporabo Babypoda, posebnega zvočnika, bomo stimulirali vokalizacijo in razvoj živčevja ploda, nekega dne dojenčka.

Babypod
149,95 €
Babypod

Babypod je bil spočet po raziskavi, ki so jo opravili na Institut Marquès, kjer so proučevali pozitivne učinike poslušanja glasbe v zgodnji fazi življenja, še posebej, kakšne pozitivne učinke ima glasba na spominske sposobnosti in razvoj možganov kasneje v življenju.

Glede na rezultate raziskave je ekipa strokovnjakov zasnovala intravaginalno napravo, ki je ob uporabi nosečnice dejansko spodbudila nerojenega otroka – po opravljenem ultrazvoku pa je bilo videno, da Babypod povzroči celo, da se nerojeni otrok odzove s premikanjem ustnic in jezika.

PREBERITE ŠE: Slovenska viseča zibelka, ki kar sama uspava dojenčka!

Spodbujanje ploda prek Babypoda je preprosto in neboleče. Bodoče mamice si Babypod vstavijo kot tampon, nato pa ga upravljajo prek pametnega telefona. Če želijo poslušati enake zvoke, kot jih posluša njihov plod, lahko to storijo prek pametnega telefona in slušalk. Babypod se prav tako preprosto odstrani, čisti pa se z blagim milom in vodo.

Morda se sprašujete, kako Babypod deluje in ali lahko plod sploh sliši. Znanost je dokazala, da lahko zaznava zvok, ampak glasba, ki jo predvajamo prek trebuha (na primer slušalke na trebuhu), ploda nikoli zares ne dosežejo. To je zato, ker trebušna stena deluje kot zvočni zid, ki zvok omeji. Babypod pa kot intravaginalni zvočnik zmanjšuje število slojev, ki ločijo otroka in glasbo. Tako plod zazna glasbo z enako močjo, kot če bi jo posredovali neposredno.

Stikbox, zaščitni ovitek in selfie palica v enem Stikbox: ovitek za pametni telefon in palica za selfi v enem 1000x500 5 najuporabnejših nosljivih tehnoloških izdelkov leta 2015 Tipalo za smučarje Piq PIQ: tipalo za natančno analizo smučanja in bordanja Gest Gest: brezdotično upravljanje računalnika z rokami