MIRROR-AMAZON-13
V zraku · tehnologija

Če ste tudi vi eden tistih, ki vam parkiranje dela preglavice pa nimate v avtomobilu vgrajenih parkirnih pomagal, potem je tale izdelek kot nalašč za vas. Pri podjetju TaoTronics namreč ponujajo parkirno kamero, priročno nameščeno na okvir za registrsko tablico, ki ga preprosto zamenjaš s sedanjim. kamera pa prek bluetooth povezave pošilja signal in s tem projecira dogajanje za vozilom.

TaoTronics Car Rear View monitor TT-CD03
72€
Amazon

Ker se marsikomu ob tem poraja vprašanje kam in kako v vozilo namestiti zaslon na katerega kamera projecira pridobljene podatke, pa so priročno rešili tudi ta problem. In sicer lahko kupite tudi poseben 5-palčni zaslon občutljiv na dotik, ki se po obliki in velikosti popolnoma prilega vašemu sedanjemu vzvratnemu ogledalu, prek katere preprosto poveznete tega novega. Zaslon s pomočjo ogledala ponuja enak pogled nazaj kot klasična vzvratna ogledala, del zaslona pa predstavlja tudi 2,7 palčni TFT zaslon, ki ob vključitvi projecira podatke, ki jih pridobiva kamera na zadku.

PREBERITE ŠE: Pet tehnologij, ki bodo spremenile način kako vozimo

Sistem je torej enostavno namestljiv, saj se prilega praktično vsakemu ogledalu in s tem vozilu, ima pa tudi nekaj tehnoloških priboljškov, saj je zaslon občutljiv na dotik, ima vgrajen GPS modul za navigacijo ter Wi-Fi sprejemnik.

Poleg tega pa ima vgrajen tudi poseben G-senzor, ki ob zaznavi določene sile, ki bi lahko pomenila, da je v vaše vozilo nekdo trčil, avtomatično vključi kamero, kar lahko občutno pomaga pri lociranju povzročitelja in reševanju škodne problematike. Izdelek lahko kupite na spletni trgovini Amazon.com, cena zgolj vzvratne kamere se pričnejo že pri 32 evrih, za celoten sistem z zaslonom v obliki vzvratnega ogledala pa boste odšteli 72 evrov.

Odpri galerijo
cover-microsoft-surface Tablica, ki ubija prenosnike – Microsoft Surface Pro 3 irolex 4 Kako bi zgledala Rolex pametna ura? kangaroo-light-by-studio-banana-things-designboom-02 Prenosno svetilo Kangaroo cover Mali fotoaparat Otto ustvarja neverjetne instant GIF animacije