airdog-auto-follow-drone
V zraku · tehnologija

AirDog je vaš osebni snemalec, ki visoko leta, a nizko ne pade. Velja za prvo tovrstno brezpilotno letalo – drone, čeprav si ob Helico Aerospacu isti naziv prilašča tudi Squadrone System s svojim Hexo+. A o tem kdaj drugič. 1.7 kg težki AirDog kljubuje dežju, snegu, mrazu in vetru s hitrostjo do 40 km/h, doseže najvišjo hitrost 64 km/h in vidi s pomočjo GoPro kamere (ta se dokupi).

Helico Aerospace Industries US LLC AirDog
1100€
Kickstarter

Večina brezpilotnih letal, tistih seveda, ki jih ne upravljal ameriška vlada, se uporablja za akcijsko obarvane aktivnosti, saj je to področje, kjer lahko razvijejo ves svoj potencial. AirDog ima štiri ‘krake’ in iz ptičje perspektive rahlo sliči na žabo z nunchakuji.

Na ‘povodcu’ tega ZračnegaPsa držitev preko GPS-a, ki je ‘privezan’ na upravljalnik AirLeash, nameščen okoli zapestja ali na čeladi. Gre za generalštab od koder delite ukaze. Ob vklopu jih dron dešifrira, poleti, poišče optimalno višino in lahko ste sigurni, da mu ne bo ušel noben vaš gib. Tudi vrne se na ukaz, ker je pač lepo vzgojen.

PREBERITE ŠE: 15 zastrašujočih GoPro video posnetkov

Z napravo pride tudi aplikacija, to pa bo tudi edina in še to posredna povezava med dronom in telefonom, ki ne potrebuje niti daljinca, kot sicer večina njegovih predhodnikov. Baterija ga bo v zraku držala od 10 do 15 minut in če bo tik pred kolapsom, vi pa mu še ne boste dali dovoljenja za pristanek, se bo pravočasno sam vrnil na trdna tla in vam prihranil stroške popravila.

Odpri galerijo
cover GoPro Hero3+ Black edition, vedno za akcijo! cover-iphone-6 Novi iPhone 6 – Kako velik bo novi iPhone? Sony-Xperia-Z2-Table-8 Najmanjše in najtanjše tablice ta hip amazon-fire-phone Amazon Fire Phone, Amazonov mobilni nakupovalni voziček · · ·