Mobila kuhinja Camp Champ
Utrip mesta · dom

Poleti kuhinjo velikokrat selimo na zrak, a kaj ko smo po večini omejeni na žar. Kaj pa, če to ni vedno dovolj? Tu se stvari zapletejo. Za piknike je treba hrano že vnaprej pripraviti doma, v kampu jemo ”zunaj” ali preprosto. Zato je podjetje Camp Champ naših severnih sosedov poiskalo rešitev za vse tiste, ki med pikniki ali kampiranjem pogrešajo razkošnost polnokrvne kuhinje, pa zato ne želijo s seboj vleči počitniške prikolice ali najemati avtodoma. Gre za kompakten lesen kockast zaboj, ki se razstavi v pravcato kuhinjo s štedilnikom, pultom in kuhinjsko opremo.

Camp Champ
5381€
Camp Champ

Kulinarični užitki na kampiranju in piknikih so precej ozko zamejeni. Bodisi jih zastopa hrana, ki je enostavna za pripravo, bodisi vse postorimo že doma. Camp Champ kuhinja istoimenskega podjetja iz Avstrije pa ”širino” prave kuhinje prinaša v naravo. Ideja je zrasla na zelniku Franza Moserja, očeta in lastnik podjetja, ki je zadevo komercializiral potem, ko je ugotovil, da je z izdelkom oral ledino.

PREBERITE ŠE: Kuhinja Ikea leta 2025 brez hladilnika

Pri Camp Champu so mobilno kuhinjo zapakirali v lesen 40-kilogramski kockasti zaboj, ki ga zaradi kompaktnih dimenzij (68 x 54 x 57 cm) zlahka pospravimo v prtljažnik. Polno opremljen, torej z vso kuhinjsko opremo, mu tehtnica nameri 75 kilogramov. Sestavljajo ga plinski kuhalnik s tercetom gorilnikov, pult, police, predalniki in omarice, 35 kilogramov pa gre na dušo loncev, posode, jedilnega pribora, začimb in kavnega avtomata. Kuhinja, ki nasiti do šest ljudi, pa ni namenjena le tistim, ki radi kampirajo ali hodijo na piknike, ampak tudi domači rabi.

Žal tovrsten ”špas” ni najbolj poceni, saj se boste morali v zameno zanjo posloviti od skoraj 5400 evrov. Vendar pa gre za vrhunski, ličen in vodoodporen izdelek, ki za razliko od kuhinjske opreme v prikolicah in avtodomih med transportom ne bo povzročal neprijetnega ropota, saj ima vsak element svoje posebno mesto. V času neuporabe nam lahko služi kot oblazinjeno sedišče.

Mobila kuhinja Camp ChampOdpri galerijo
iStock_000002190331_Large Najboljše nudistične plaže na Hrvaškem Mlin na veter v Grčiji Eksotične hiške za počitnikovanje, ki jih lahko najamemo in si jih hkrati lahko tudi privoščimo cover-korcula-hotel-de-ville Korčula De La Ville Hotel: Eden najlepših hotelov v južni Dalmaciji Potovalni triki, ki jih morate obvezno poznati 21 potovalnih trikov, ki jih morate obvezno poznati preden krenete na dopust