JiveWide
Utrip mesta · mobilno

JIVR Bike je mestno električno kolo, ki je brez verige, se zloži in omogoča tako imenovano iBeacon tehnologijo, ki temelji na Bluetoothu. JIVR Bike tako zagotavlja vse prednosti kolesarjenja brez, da bi bilo potrebno sklepati kompromise z življenjskim slogom. JIVR Bike trenutno zbira sredstva na Kickstarterju.

JIVR Bike
2072€
JIVR

JIVR Bike vključuje elemente najnovejše tehnologije. Kolo namesto verige poganja posebej razvit prenosnik moči – ta se skriva v okvirju kolesa in se lahko uporabi kadarkoli si želimo navadnega poganjanja kolesa. JIVR Bike poganja električni motorček, ki z enim 90-minutnim polnjenjem uspešno prevozi 30 kilometrov, doseže pa hitrost do 32 kilometrov na uro. Ko prispemo na željeno lokacijo, kolo zlahka v štirih korakih zložimo in pospravimo. Tehta namreč manj kot 15 kilogramov.

JIVR Bike pa je zraven iBeacon tehnologije, ki jo poganja Kontak.io in zazna vse pametne naprave (vključno z novo pametno uro Apple Watch), med drugim kompatibilen tudi s pametnim telefonom. Tega lahko vklopimo v krmilo, pogledamo koliko kilometrov smo prevozili, koliko kalorij porabili, uporabimo pa lahko tudi GPS ter si tako pomagamo skozi mesto.
JIVR Bike trenutno zbira sredstva na Kickstarterju. Maloprodajna cena kolesa je okoli 2072 evrov.

PREBERITE ŠE: RAIOOO – leseni električni urbani tricikel

V kateri državi je vožnja najbolj nevarna? 10 držav, v katerih je vožnja najbolj nevarna Škoda octavia scout Test – Škoda octavia scout: ko z urejene ceste z užitkom in samozavestjo zaviješ v divjino Aston Martin Thunderbolt Vanquish bo na voljo samo za izbrance. Aston Martin Thunderbolt Vanquish – koncept po Henrik Fiskerjevi podobi cover Filmografija motorjev ali sprehod skozi filmsko zgodovino motorjev · · ·