kindle-voyage
V zraku · tehnologija

Vsake toliko časa se moramo malce ločiti od pametnega telefona oz. tablice, kajti tudi dobra knjiga se lepo poda v dlani. To pa še ne pomeni, da smo se znebili zaslona. Ja, tudi bralna kultura se spreminja. Bralniki e-knjig so postali stalnica, predvsem zahvaljujoč Amazonu, ki s Kindlom Voyage obrača nov ”e-list”, debel vsega 7,6 milimetra.

Amazon Kindle Voyage
150€
Amazon

Potem ko so svoje povedali velikani na področju pametnih telefonov in tablic, si je svoj košček pozornosti izboril tudi Amazon in predstavil osveženo serijo tablic in bralnikov e-knjig. Na področju slednjih v njegovi ”knjižnici” ostaja Kindle Paperwhite, ki pa je dobil superiornega naslednika, model Kindle Voyage. Kindle se je že pred njim znebil fizičnih gumbov in jih nadomestil z zaslonom na dotik, najnovejši različici pa je dodal zanimivo novost. Robova bralnika namreč nista občutljiva le na dotik, pač pa tudi pritisk in močnejši stisk Voyage razume kot ukaz za menjavo strani (z ali brez vibriranja).

Prihaja z izpopolnjenim visokoločljivostnim zaslonom e-ink z gostoto pik 300 ppi, s čimer je ujel konkurenčne tablične naprave, zaradi katerega so črke ostre, da se ob njih urežete. Nadgradnja je prišla tudi na področju osvetlitve, ki ukinja statično nastavitev svetilnosti, saj ima vgrajeno postopno privajanje svetlobi tako kot naše oči.

PREBERITE ŠE: Oyster APP: največja osebna potujoča knjižnica z več kot 500 tisoč naslovi

Kljub digitalizaciji pa Kindle vrača občutek papirja. Površina ekrana je namreč hrapava, da se približa njegovi teksturi, s tem pa so izginili tudi odsevi, ki so bili slabost plastičnih prevlek zaslona, ki jih je Kindle uporabljal do sedaj. Voyage z WiFi povezljivostjo bo na voljo za cca. 150 evrov, z mobilno pa za cca. 220.


moto-hint Motorola Moto Hint – pametne bluetooth slušalke, ki ne dajo od sebe le zvoka NoPhone_hand NoPhone – ne tako zelo pameten telefon 02b Kormaran – mutirajoči luksuzni čoln jake-rich-mediumwave-portable-device-designboom-02 Mediumwave, novi val mikrovalovk · ·