PARIS&NY
Kulturni izbor · knjige

Pariz ali New York? Oboje! Tako pravi tudi Vahram Muratyan, bloger, ki je dom našel v obeh mestih. Najprej jima je posvetil blog, ta pa je zrasel v knjižico Paris versus New York – zgodba o dveh mestih.

Vahram Muratyan Paris versus New York: A Tally of Two Cities
12,5€
Amazon

Podobnosti, razlike, predvsem pa zabavni klišeji in primerjave, so glavno vodilo knjižice vizualnih kartic, za katere se zdi, da z nič besedami o Parizu in o New Yorku povedo ogromno. Vahram Muratyan je bloger in ljubitelj Pariza, ki najraje vandra po New Yorku. Ko je začel pisati svoj blog, si ni niti predstavljal, na kakšen odziv bo naletel – v samo nekaj mesecih je zabeležil več kot milijon in pol ogledov in si zaslužil tudi pozornost kritikov. Vse se dogaja okrog preprostih opazovanj, ki jih Vahram prikazuje skozi prav tako preprosto grafiko. Od tako banalnih reči, kot je kava – v New Yorku dooolgi americano, v Parizu kratek ekspreso – do zabavne primerjave klasičnih športov – v Parizu elegantni balet, v New Yorku pa košarka. Provokativno, duhovito, zabavno – za vse ljubitelje Pariza in New Yorka.

Odpri galerijo
the outsiders_7 Knjižna novost: The Outsiders – The New Outdoor Creativity Zgodovina-slovenskega-alpinizma-naslovnica - Copy Knjižna novost: Zgodovina slovenskega alpinizma cover-10-knjig-leta Težko pričakovane knjige leta ivecover Biografija oblikovalca, soodgovornega za uspeh Appla – Jony Ive · · · ·