Koto-all-live-sleep-work
V zraku · tehnologija · gadgeti

Slovenski projekt Koto je pred dnevi začel svojo kampanjo na portalu za množično financiranje Indiegogo. Gre za nadgradnjo obstoječih pametnih senzorjev CubeSensors, novo ime pa so si nadeli zato, ker želijo širiti svojo linijo izdelkov in se obenem ne želijo omejevati na obliko kocke. Koto je stara finska beseda za dom in zdi se, da si primernejšega imena za senzorje, ki skrbijo za zdrav dom, ne bi mogli nadeti.

Koto
61 €
Indiegogo

Za projektom Koto stoji izkušena ekipa, ki je nadgradila zelo uspešen projekt CubeSensors. Gre za naprave, ki so namenjene izboljšavi življenjskih razmer v stanovanju, na delovnih mestih ali v drugih zaprtih prostorih, v katerih smo prisiljeni preživeti več ur na dan. Majhne kocke, napolnjene s senzorji, merijo različne parametre v zaprtem prostoru, analizirajo okolje in uporabnika prek aplikacije opozorijo, kadar je kaj narobe, obenem pa aplikacija ponudi priporočilo, kako razmere “izboljšati”.

Družino Koto sestavljajo Koto Blink (osnovni tip senzorja, ki spremlja temperaturo, vlažnost, svetlobo in hrup), Koto Air (nadgrajena različica Koto Blinka, ki zazna prah in škodljive pline) in Koto Storm (vsebuje majhen zaslon, ki prikaže trenutno temperaturo in nas obvesti o novoprejeti e-pošti ali o prihajajoči nevihti).

PREBERITE ŠE: Copcho – kopalni plašč, brisača, vzglavnik in torba, vse to je večfunkcionalno oblačilo iz Slovenije

Slovenski projekt Koto si želi na portalu za množično financiranje zbrati 50 tisoč ameriških dolarjev, in za zdaj kaže, da bo pot do cilja lahka (v prvih treh urah je namreč zbral deset tisoč dolarjev in s tem dosegel že dvajset odstotkov zastavljenega cilja). Prve pošiljke lahko investitorji pričakujejo februarja 2016.


Naprava Samsung Gear VR Virtualna očala Samsung Gear VR kmalu naprodaj – uživajte še zadnje leto v resničnosti Pebble Time Round Pebble Time Round: fenomen med pametnimi urami s svojo prvo okroglo uro Pametni obesek za pse Dott Dott: pametni obesek za pse, s katerim se vaš pes ne bo nikoli več zares izgubil Pronto 12 Power Practical Proto 12 – Formula 1 med prenosnimi polnilci · ·