Foodie Dice_1_Chris Robb (Foodie Dice)
Utrip mesta · kulinarika

Kaj pa bi danes kuhali? Znano vprašanje? Tudi sestrama Liz in Sarah Downey iz kalifornijske Santa Rose, ki sta izumili rešitev, da si nam nikoli več ne bo treba zastaviti tega vprašanja. In ta rešitev se imenuje Foodie Dice.

Foodie Dice
18€
Foodie Dice

Foddie Dice je zabavni pripomoček, ki premeša dnevno prehranjevalno rutino. Premeša jo dobesedno in tudi v prenesenem pomenu.

Gre za komplet devetih kock, ki so inspiracija za kreativne in polnovredne obroke. Z mešanjem si lahko uporabnik prikocka kar 186.000 različnih kombinacij obrokov. Kocke vsebujejo vse sestavine, ki jih potrebujemo za polnovreden sezonski obrok.

V kompletu se nahaja pet osnovnih kock, vsako vržemo enkrat – ena kocka nam pove način kuhanja, druga vrsto mesa, tretja vrsto ogljikovih hidratov, četrta je bonus kocka z bonus sestavino, peta pa je začimbna kocka.

In če nam izbrano ne diši? ”Vržemo kocke še enkrat, kombinacij je ogromno” pravita sestri Liz in Sarah Downey, ki sta na idejo prišli iz lastne potrebe in po tem, ko sta ugotovili, da je njun jedilnik praktično vsak drugi dan skorajda enak.

Foddie Dice kocke so zapakirane v ličen kozarec, saj sta sestri želeli, da ta pripomoček postane del vsakodnevne uporabe in da je postavljen na kuhinjskem pultu.

Izdelek se je sicer prvič predstavil javnosti oktobra v lanskem letu na Kickstarterju. Tedaj sta sestri skušali za zagon ideje zbrati 7.500 dolarjev, pred kratkim se je zbiranje sredstev zaključilo in izkupiček je bil – 156.027 dolarjev! Foddie Dice je od sedaj dostopen vsem, ki bi želeli v vsakodnevno kuhinjsko rutino vnesti malce drugačnosti in igre.

Odpri galerijo
Tradicionalna Slanikova pojedina Slastni prigrizki za noč v družbi oskarjev 20140225_192411 Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Pust širokih ust – 25. feburar Foto: ThinkStock Krofi, ki si jih lahko privoščimo brez kančka slabe vesti · · · · · · ·