Milf Skateboard Tailor
V zraku · trend

Ko se je Portugalec Diogo Frias vrnil iz Brazilije, je imel v mislih le eno: po starem načinu in z novimi materiali ustvariti desko na kolesih.

Milf Skateboard Tailors
160€
Milf Skateboard

To je bilo leta 2011, potem pa je ideja ostala v mislih še eno leto, ko se je Diogo odločil lotiti zadeve. Ena prvih stvari, ki je bilo določeno in gotovo, je bilo ime podjetja – Milf Skateboard Tailors. Milf je nekdo, rojen v šestdesetih ali sedemdesetih letih, saj se je Diogo obračal k tedanjemu načinu ustvarjanja desk. Skateboard Tailors pa zato, ker ustvarjanje poteka podobno kot pri krojačih, ko ustvarjajo iz različnih materialov. Milf Skateboard Tailors torej ustvarja iz različnih materialov, različnih barv in v različnih oblikah.

Milf Skateboard TailorOdpri galerijo

No, takšna je filozofija, a ker je znamka sveža, ima zaenkrat le dva modela, prvi se imenuje Longoria in drugi Bullock. Longoria je majhna deska, ki se z lahkoto nosi okrog po mestu, Bullock pa je daljša deska, ki jo je navdihnila klasična oblika rakete. Prve prototipe so izdelali popolnoma na roke, danes pa proizvodnja poteka v tovarni na severu Portugalske. A končni proces še vedno ostaja ročen, s tem v ekipi zagotavljajo visoke standarde svojim deskam. Nekateri izmed materialov, ki jih uporabijo so brezov les, orehovi listi in valchromat (vlaknene plošče z obarvanim jedrom). Vse materiale skupaj pri deskah veže posebna smola.

Vsaka deska Dioga Friasa in ekipe je unikat, ki nosi svojo svojo šifro in pri vsaki deski se še prav posebej pozorno posvetijo detajlom. Za udobno in stajliš vožnjo po mestu.

Foto: Inez Cortez & Andrea de Moura

H2O- Pal H20-Pal – domača ideja s Kickstarterja virtual_store_tesco_south_korea-c Virtualna trgovina – eksperiment ali trend? invergo Invergo – kavni aparat z metodo ročnega kuhanja ironia Grafitar Jade, ki je svoj pečat pustil tudi v Sloveniji ·