moleskine_Livescribe_d
V zraku · tehnologija

Kljub spreminjanju kulture zapisovanja, kjer imajo že skoraj absolutno oblast tehnološke platforme, nekateri za ideje še vedno radi uporabljajo dobri stari papir. Toda čeprav pregovorno papir prenese vse, vemo, da nam že voda lahko odplakne vse zapiske. Zato je Moleskine razvil Livescribe notesnik, ki združuje najboljše iz obeh svetov. Starokopiten zapis na papir in sinhron prepis v digitalni format (z istočasnim backup-om v aplikaciji).

Moleskine Livescribe Notebook
22,75€
Moleskin shop

Moleskine je znan po beležnicah in rokovnikih par excellence, ki v sebi nosijo košček nekega drugega časa. Papir je torej njihov kruh. In čeprav mnogi pravijo, da so papirju ne piše nič dobrega, še ni zgubil vojne z ekrani.

PREBERITE ŠE: Lesena beležka za ne tako lesene ideje

Moleskine torej ne nasprotuje digitalizaciji, a želi ohraniti kulturo zapisovanja na papir. Zato je iznašel kompromis, ki sliši na ima Livescribe Notebook. Če vprašate v pisarnah Adobeja, boste dobili enoznačen odgovor. Prihodnost skiciranja leži v tablicah, zato se nima smisla upirati, ker bo postajalo samo hujše za tiste, ki se ne bodo dovolj hitro spreobrnili. A Moleskine je ponudil alternativno prihodnost, srednjo pot, morda ne toliko, ker bi želel rešiti papir, pač pa vsaj zgladiti prehod iz enega formata na drugega. Beležka Livescribe Notebook, ki jo dobite že za 22,75€, navzven deluje kot klasična Moleskina beležnica, a s pomembno razliko, da če uporabljate pametno pisalo Livescribe 3 (113,95€), se vse vaše poteze shranjujejo na aplikacijo in prevajajo v jezik, ki ga govori tehnologija (programi za pisanje in grafiko).

Pisalo je spogramirano tako, da vselej prepozna pozicijo na papirju Livescribe beležke, kjer na dnu vsakega lista najdete simbole, podobne tistim v gmailu (zvezdica, zastavica, tag), ki vam odpirajo opcije, ki jih običajen papir ne prenese. Tako lahko npr. k skici dodate tudi zvočni komentar, ne samo stranske zapiske, to pa storite tako, da se poslužite znakov »predvajaj«, »pavza« in »snemaj«.

Odpri galerijo
automatic-xl Automatic: najboljši sopotnik vašega avtomobila samsung-circle-headset Samsung Gear Circle: vibrirajoče slušalke, ki se spremenijo v ogrlico Plixi ima vse kar imajo 'veliki'. Varnost, udobje in videz. A zasede precej manj prostora, ko je ne rabite. Plixi: prva zložljiva kolesarska čelada gopro-fetch-1-1280x680 GoPro Fetch ali kako svet vidijo psi ·