xready_jeans_protected_by_norton_18.jpg.pagespeed.ic.VXO26XqaPM.0.0
V zraku · tehnologija

Norton, podjetje, znano po izdelavi varnostne programske oprave, se je spravila še »v hlače«. Skupaj s podjetjem Betabrand so namreč naredili par kavbojk in suknjič z radioferkvenčno indentifikacijo (RFID), ki bo blokirala tkanine v žepih. To naj bi tatom preprečilo krajo osebnih podatkov z identifikacijskih ali bančnih kartic.

Betabrand Norton READY Jeans
124€
Betabrand

Projekt je del Betabrand idej “think-tank”, kjer se nove ideje zmeraj preverijo še pri strankah. Varne kavbojke, ki tako vsebujejo radioferkvenčno identifikacijo v tkanini na žepih, bodo tako nosile ime proizvajalca varnostne programske opreme Norton. Tako kot na Kickstarterju ali Indiegogo, bodo prvi kupci dobili popust. Kavbojke, ki so različica zelo priljubljenega modela kavbojk, so dokaj hitro požele val zanimanja, medtem ko se suknjič ni odrezal tako dobro.

PREBERITE ŠE: Tatvine, ki jih zagrešimo prav vsi

Kavbojke gredo v prodajo februarja, cena bo okoli 124 evrov, za suknjič pa bomo odšteli okoli 162 evrov.

Lomography Diana F+ Explorer Nocturne Diana F+ Explorer Nocturne: fotoaparat za ljubitelje romantične lomografije Oculus Rift 10 tehnoloških novosti, ki bodo zaznamovale leto 2015 motionsavvy-uni-1864x920 MotionSavvy Uni: pomoč gluhim v komunikaciji robotic_arm_cup_jh Dvojni amputiranec bionični roki premikal s pomočjo misli · · · ·