Pingbell2400x1350-14
V zraku · tehnologija · gadgeti

Z vsemi neverjetnimi stvari, ki jih kolesarjem prijazno mesto ponuja, je včasih najtežje prav najti svoje kolo, ki se utaplja nekje v morju drugih koles. FROLIC Studio želi rešiti ta problem, zato so ustvarili Pingbell zvonec za kolo, ki nam pomaga pri iskanju našega kolesa. Na prvi pogled popolnoma normalen zvonec, skriva v sebi nekaj pametne tehnologije, ki pomaga pri lociranju kolesa. Pingbell trenutno zbira sredstva na Kickstarterju.

FROLIC Studio Pingbell
45€
Kickstarter

Vse, kar moramo narediti je, da kolo parkiramo in ga priklenemo. S pomočjo Bluetooth tehnologije in zemljevida, Pingbell aplikacija (na voljo bo tako za iOS kot Android) nato posname lokacijo našega kolesa.

Če kolesa tako ne vidimo, na aplikaciji samo “pozvonimo” in oglasi se zvonec na kolesu. Na voljo sta dva tipa zvonenja: prvi je poln, bogat zvok avtentičnega zvonca, drugi pa bolj konvencionalen, glasen in škripajoč, da ga lahko sliši prav vsak. V primeru, da ponoči ne želimo motiti z zvokom, se zvonec Pingbell lahko tudi zasveti – postopek je enak, na aplikaciji “pozvonimo” in zvonec se bo zasvetil.

PREBERITE ŠE: Smog Free Tower – največji čistilec zraka na svetu, ki smog spreminja v nakit

applepencil-story Apple Pencil: digitalno pero, ki omogoča neverjetno natančnost Camera Restricta Camera Restricta: Nehajte delati istih posnetkov kot vsi ostali To-do ura ni pametna ura, je pa zato tablica. To-Do je ročna ura, ki ni ne časomer, ne pametna ura in v bistvu sploh ni ura. Kaj pa potem je? Naprava za merjenje hitrosti bejzbol žogice Scoutee Scoutee – slovenski merilec hitrosti žogice meri utrip trga na Kickstarterju