tadej golob
Kulturni izbor · knjige

Tadej Golob se vrača med vse ljubitelje branja z zgodbo o amaterskem boksarju pred zadnjim dvobojem svoje kariere in s ponudbo, ki je ne more zavrniti.

Tadej Golob: Ali boma ye!
25€
Goga

Po avtobiografijah Petra Vilfana in Zorana Predina, prek Svinjskih nogic do Ali boma ye! Tadej Golob ostaja zvest svojemu slogu. Ta zadnji – ki nosi naslov Ali boma ye! – je še čisto svež in je že v prodaji. Pisatelj (tudi Kresnikov nagrajenec) je tokrat v sodobno slovensko družbeno okolje zapakiral zgodbo amaterskega boksarja, ki ima takšen zaplet, na kakršnem so zgrajeni vesterni in hollywoodski filmi.

Kot je Tadej Golob dejal v pogovoru s Samom Rugljem za revijo Bukla, je roman napisal ker je ljubitelj filmov o Rockyju, sploh prvega. ”Na slovensko TV je moral prvi Rocky priti enkrat v osemdesetih letih, ker sem bil še bolj majhen. Zdi se mi, da od takrat naprej nosim ta zaplet v glavi, ta hollywoodski boksarski zaplet: dvoboj, ki ga glavni junak noče, pa se mu seveda ne more izogniti. Hotel sem videti, kako bi bilo to videti po slovensko.”

inferno Dan Brownova uspešnica ”Inferno” tudi v slovenščini Zaha Hadid: Complete Works Nova knjiga o delu Zahe Hadid Knjižni sejem v Frankfurtu Frankfurtski sejem – praznik knjig, klasičnih in elektronskih 146773891 Zgodbe iz Afrike mlade umetnice Tjaše Rener · ·