TheQ - sodobni vintage fotoaparat
V zraku · buzz buzz

Čeprav ne prihaja od Nikona, Samsunga ali Sonyja in je prav mogoče da so ga spregledali tudi tisti, ki aktivno spremljajo področje fotografije, si TheQ zasluži nekaj pozornosti.

TheQ
150€
TheQ Camera

Za pričetek opozorilo za vse ljubitelje fotografije – theQ si zasluži nekaj pozornosti, a ne z vidika same fotografije. Izdelalo ga je širnemu svetu malo poznano švedsko podjetje TheQ in izdelek oklicalo za ”prvi družabni fotoaparat na svetu”. Na idejo so prišli Joe, Brandon in Andrea ob druženju in spoznanju, da prav nihče ni zadovoljen s s svojim fotoaparatom. In so se odločili, da bodo izdelali svojega. Ustanovili so podjetje, v idejo so vložili leto garanja in rodil se je TheQ. Fotoaparat je ustvarjen v veliki meri prav z namenom deljenja na družabnih omrežjih. To je tudi tisto, kar kupce najbolj privlači pri theQ. Vsaka fotografija, ki jo naredimo, je skorajda isti trenutek lahko na mailu, Facebooku, Twitterju, Google +, na Flickru ali Tumblr (ni napaka, da Instangrama ni zraven). Fotoaparat ima neomejen spletni virtualni foto album, zato ne potrebujemo spominskih kartic.

Se tudi vam poraja vprašanje kaj več lahko ponudi theQ od pametnega telefona, da bi nas prepričal? Morda je tisto ”nekaj več” dejstvo, da je za v vodo in za v dež in za prave avanture zagotovo bolj primeren kot pa pametni telefon. Kamera je namreč vodoodporna, tako da lahko s prijatelji delimo tudi podvodne utrinke. Cilj ustvarjalcev in theQ je narediti fotografijo preprosto, zabavno in dostopno za vse. Kamera je, kot so se izrazili v podjetju – ”idiot proof”. Lepše zapisano, je enostavna za uporabo in primerna za vsakogar.

TheQ ima devet različnih barv, ko jih opisujejo na spletni strani, od gorčice, prek barve kolačkov do črne kave. Ocenjen je na okoli 200 dolarjev in če ne gre za napako, so trenutno prav vse barve razprodane. Spominja na nov trend, ko bodo imeli vsi sošolci isti fotoaparat in ko bo najbolj pomembno, kakšno barvo ima kdo. Tudi njihov moto sovpada s to podobo. Utihni in slikaj. Ali v originalu: Shut up and shot.

TheQ - sodobni vintage fotoaparatOdpri galerijo
messi samsung galaxy 11 Lionel Messi prvi član mednarodne ekipe Samsung Galaxy 11 Art: Andy Scott Mitološka konja se bosta odslej vzpenjala nad Falkirkom earth_vs_air_01 Zemlja proti zraku: zmajar proti mountainbiku Daida Moriyame Razstava fotografij Daida Moriyame v Londonu · ·