Darja, Teja in Manca
Kulturni izbor · knjige

Kuharska knjiga Toplo priporočam, v kateri je svoje najljubše recepte zbrala Darja Končarevič – lastnica ljubljanske Bazilike, znane po slastnih pitah, župcah in sladicah – je izšla sredi novembra, prvi natis pa je bil razprodan v le v nekaj tednih. Na letošnjem knjižnem sejmu si je prislužila tudi naziv najlepše oblikovane slovenske kuharske knjige.

Bazilika Toplo priporočam
28,50 €
Bazilika

Kuharska knjiga Toplo priporočam je izbor okoli 80 receptov, ki jih je do zdaj po natančnih gramaturah poznala le peščica ljudi, Darjinih domačih in njenih sodelavk v bistroju. Po mnogih prošnjah za recept – za kakšno od Bazilikinih klasik, denimo skuštrane mafine, rahle meringe ali filo za špinačno pito – lahko Bazilikini oboževalci zdaj Darjine recepte preizkusimo tudi sami, v domači kuhinji. Pri tem pa nas bo skozi pripravo z nasveti in triki vodila prav ona.

Na tristo straneh pa niso razvrščeni le kulinarični predlogi, ideje za zajtrk, kosilo, toplo dišečo župco, hrustljave solate, praktične in raznovrstne pite, sladkarije in prigrizki za zabavo. Darja je vse skupaj opremila z besedili v svojem toplem slogu.

Darjine besede in recepti so pospremljeni s fotografijami Mance Jevšček in Davida Lotriča. Prva je Darjo spremljala v kuhinji, drugi med številnimi družinskimi srečanji. V celoto je knjigo povezala oblikovalka Teja Kleč, naslovna ilustracija je delo Polone Pačnik.

Knjiga je izšla v samozaložbi. Ima tristo strani, je trdno vezana, njena cena pa je 28,50 evra.

Kuharsko knjigo Toplo priporočam lahko naročite na Bazilikini spletni strani ali jo poiščete na teh prodajnih mestih:
• Bazilika Bistro
• Bazilika Café
• Kavarna Idealist, Cankarjev dom
• Knjigarna KulKul
• Knjigarna Konzorcij

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: okusna lečina enolončnica s sladkim krompirjem in bučo

Naslovnica kuharske knjige Toplo priporočamOdpri galerijo
Knjige miljarderjev 10 knjig, ki so jih napisali milijarderji in te naučijo živeti Knjige smeh Zabavne knjige, ki vas bodo nasmejale do solz PicMonkey Collag1e Najboljše knjige leta 2015, ki jih bomo brali ob kaminu PicMonkey Collagegrey Slovenski prevod knjige Grey iz knjižne serije Petdeset odtenkov sive, izide …. · ·