cover
V zraku · tehnologija

Pozabite na teleskope. Digitalni fotoaparat Nikon Coolpix P900 ima tako nemogočo povečavo, da z njo vidite na Luno. Zanj tako niti nebo ni več meja, njegova 83-kratna povečava pa ne samo postavlja nove mejnike, pač pa navadnim smrtnikom približa stvari, ki so bile prej v domeni satelitov, astronavtov in pregrešno drage opreme. Za dobrih 550 evrov lahko tako zdaj kar s fotoaparatom kukate in dokumentirate dogajanje na Luni skozi domače okno.

Nikon Coolpix P900
570€
Mimovrste

Marsikdo izmed vas se je kdaj že lotil fotografiranja Lune, a kaj več kot pikice na nebu s svojim fotoparatom ni mogel ujeti. Verjetno smo bili prav nad fotografijami Zemljinega naravnega satelita največkrat razočarani, saj z objektivi in fotoaparati z zoomi po dostopnih cenah tako oddaljenega motiva ne moremo zajeti v vsej svoji veličini. Seveda obstaja teleskopska oprema, a cene so astronomske. A za fotografiranje astronomskih teles je zdaj dovolj že novi Nikon Coolpix P900 z neverjetnim 83-kratnim optičnim zoomom (24-2000 mm ekvivalent), s katerim lahko ujamemo podrobnosti, ki so prostemu očesu skrite.

Ob tem gre dodati, da fotoaparat krasi tudi hitro samodejno ostrenje in kratek časovni zamik pri fotografiranju, funkcija optičnega zmanjšanja tresljajev s podvojenim zaznavanjem- kar je enako fotkanju s pet stopenj krajšim časom zaklopa- pa dodatno potolče možnost zameglitve.

PREBERITE ŠE: Heartography ali kako je Nikon pse spremenil v fotografe

Nikon Coolpix P900 ima poleg telefoto zmogljivosti s katerimi si približate lepote narav kot še nikdar doslej, sposobnost zajemanja videoposnetkov v polni ločljivosti HD, s podporo za sistem GPS/GLONASS/QZSS pa natančno določa tudi lokacije fotografiranja. Te lahko deli prek tehnologije Wi-Fi in NFC.

V nadaljevanju si poglejte nekaj primerov nemogočega zooma Nikona Coolpix P900:

Izlet na Luno:

Kaj počenjajo v sosednji vasi:

Plezanje na goro:

Gradovi v oblakih:

Vohunjenje:

retail-photography-flowerbunch Lightcase Pro – zložljivi “lightbox” za pametne telefone s Kickstarterja Micro Drone 3.0 Micro Drone 3.0 – palček med brezpilotnimi letalniki cover Naprava Ripples – umetnik risanja po kavni gladini Tony Hawk's Pro Skater 5 Video igra Tony Hawk’s Pro Skater 5 se vrača h koreninam ·