Izšel je Pirellijev koledar 2017 – prvič brez golote in brez ličil

Pirellijev koledar 2017: Nicole Kidman

Izšel je ekskluziven Pirellijev koledar 2017, ki je znan po glamuroznih portretih golih žensk. Letos jih boste na njem zaman iskali. Že lani je Pirelli prekinili to tradicijo, saj se je od razgaljenih lepotic, med katerimi so do zdaj prevladovale mlade igralke in manekenke, pomaknil k močnim, uspešnim in nadarjenim ženskam. Za Annie Leibovitz so pozirale svetovno znane športnice, intelektualke in poslovne ženske. Letos se Pirelli ni utiril nazaj v običajne tirnice. Petru Lindberghu je poziralo 15 igralk vseh starosti, a ne le to, prekinjena je bila še ena tradicija. Nobena ženska se ni fotografirala gola! Poleg tega so vse fotografije neretuširane!

Izšel je težko pričakovani Pirellijev koledar 2017. 44. izdaja podobno kot lanska precej odstopa od uhojenih smernic. Ne le, da se z razvpitega koledarje ne smejijo mlade in brhke manekenke, izginila je tudi golota, tako značilna za verjetno najbolj slaven koledar na svetu, ki izide v zelo omejeni nakladi. Z njega se tokrat smeji 15 igralk vseh starosti, ki so pozirale fotografu Petru Lindberghu. Ta je nasledil Annie Leibovitz.

PREBERITE ŠE: Tukaj je Pirellijev koledar 2016!


To sicer ni prvo sodelovanja Pirellija in nemškega fotografa, saj sta združila moči že leta 1996 in 2002. Prav dejstvo, da je Pirelli odstopil od svoje ustaljene prakse, je Lindbergha prepričalo, da se je vrnil. Njegov navdih za koledar je bil svoje subjekte ujeti naravne, takšne, kakršni so. Če mu je uspelo, lahko preverite v spodnji fotogaleriji, v kateri boste našli izbrane fotografije 14 igralk in podjetnice. Pozirale so Jessica Chastain, Nicole Kidman, Helen Mirren, Alicia Vikander, Julianne Moore, Rooney Mara, Penelope Cruz, Alicia Vikander, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Kate Winslet, Robin Wright, Lupita Nyong’o, Zhang Ziyi in podjetnica Anastacia Ignatova.

Galerija – Pirelijev koledar 2017:

Dodatne Informacije

Več informacij:
pirellicalendar.pirelli.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljša darila za punce: božična darila 2020, ki ji bodo ogrela srce