FBピクセル

レシピ:ヴィーガンラーメン

写真: エンバト

寒くても暑くても、美味しいラーメンスープが食べられるのは嬉しいですね。風味と食感に満ちた食事を探しているなら、このビーガン ラーメンのレシピが最適です。

Naučite se, kako pripraviti okusen in začinjen veganski ramen, ki ga lahko pripravite v udobju svojega doma. Priprava je v bistvu zelo enostavna, a kot večina azijskih jedi zahteva malo sekljanja in mletja, nato kuhanja, nič kompliciranega, v 1 uri imate super zdrav in okusen obrok.

Veganski ramen

  • 分量: 10
  • 難易度: 簡単
  • 評価: ★★★★★
  • 印刷

食材

  • 3 skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 5 g kombuja
  • 1/4 skodelice indijskih oreščkov + 2 skodelici vode
  • 3 mlade bok choy
  • 75 g gob shiitake
  • 1 žlička avokadovega olja
  • ひとつまみの塩
  • poper po okusu
  • 100 g tofuja
  • 1/2 žličke kumina
  • 1/2 čajne žličke sezamovega olja
  • 1 žlička + 1 1/2 žlice sojine omake
  • 1 žlička temne sojine omake
  • 1 1/2 žlice čilijevega olja
  • 1 žlica bele sezamove paste
  • čili, črna sezamova semena za okrasitev
  • riženi rezanci

手順

  1. Segrejte pečico na 190 stopinj in zavrite vodo za rezance.
  2. V drugem loncu zavrite zelenjavno juho in kombu.
  3. Pripravite mleko iz indijskih oreščkov tako, da v mešalniku zmešate indijske oreščke in 2 skodelici vode, dokler sne dobite gladke zmesi.
  4. Ko zelenjavna juha zavre, izklopite ogenj in odstranite kombu.
  5. Mladi bok choy narežite na polovico, gobe shiitake pa na rezine. Vmešajte jih v skledo s ščepcem soli, poprom in avokadovim oljem.
  6. Zelenjavo razporedite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem.
  7. Tofu osušite in narežete na kocke. Vrzite ga v skledo skupaj s kumino, kančkom popečenega sezamovega olja, 1 žličko sojine omake in temno sojino omako. Nato ga razporedite po pekaču z zelenjavo in vse skupaj 15 min pecite v pečici.
  8. V zelenjavno juho vlijte približno 1/2 skodelice zmesi iz indijskih oreščkov.
  9. V skledi za ramen zmešajte 1 1/2 žlice sojine omake, kanček popečenega sezamovega olja, 1/2 žlice čilijevega olja in belo sezamovo pasto.
  10. Rezance ramen skuhajte po navodilih na embalaži.
  11. Na krožnik za ramen vlijte vročo juho in jo še enkrat premešajte. Odcedite rezance in jih dodajte v juho. Krožnik okrasite s praženo zelenjavo, čilijem, črnimi sezamovimi semeni in kapljico čilijevega olja.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。