fbpx

Kaj storiti, če fant noče uporabljati kondoma?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Vsak od nas je že slišal moške, ki se pritožujejo, da so kondomi tesni, da občutek ni tako dober. Občutek je verjetno res drugačen s kondomom kot brez njega, ampak...

… če osebe ne poznate, če ji ne zaupate, da ste edina oseba v njegovem spolnem življenju, mu recite, ok, potem pač seksa ne bo.

Če vztraja pri seksu brez kondoma, potem razmislite, ali je on prava oseba za zvezo, ali celo priložnostno zvezo ali zmenek za eno noč.

Zakaj? Ker misli samo na svoje zadovoljstvo in vso odgovornost glede nosečnosti prenaša na vas ter je neodgovoren glede spolno prenosljivih bolezni. Če vas prosi za seks brez kondoma, verjetno ni bilo nič drugače z vsemi drugimi spolnimi partnerji.

Seveda lahko jemljete kontracepcijske tablete, si nadenete diafragmo, uporabljate drugo obliko kontracepcije – vse je vaša izbira.

Če ne želite uporabljati kondoma, je vaša izbira, vendar se morate zavedati vseh možnih posledic – od morebitne nosečnosti do morebitnih zdravstvenih težav zaradi kontracepcijskih tablet in spolno prenosljivih bolezni.

Če se želite prilagoditi njegovim potrebam in mu dati večje zadovoljstvo, naj bo to vaša izbira in nihče vas ne sme v to siliti. Ni prav, da od vas zahteva nezaščiten spolni odnos in vam zagotavlja, da je tako nemogoče zanositi, da on zna paziti.
Morate biti odgovorni do sebe. In ne seksajte z osebo, ki vztraja pri odnosu brez kondoma.

Pred vsakim nezaščitenim odnosom morata oba obiskati zdravnika, on urologa,vi pa ginekologa. In, narediti vse možne teste za spolno prenosljive bolezni. Tega koraka ne smete preskočiti, saj so lahko posledice izjemno velike.

Gre za to, da mora biti kontracepcija stvar dogovora in zanjo morata biti odgovorna oba partnerja. Vztrajanje pri seksu brez kondoma brez testiranja in izbire druge oblike kontracepcije – kaže na to, kako neodgovoren in celo neizobražen je partner – pa tudi vi, če mu to dovolite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!