Kako izboljšati spolno življenje in poglobiti intimne odnose?

Foto: Nicholas Green / Unsplash

Tako kot pri moških tudi pri ženskah velikokrat slišimo, da je njihova spolnost “v redu” ali pa “bi lahko bilo boljše”. To dajemo v povprečje, ki pa seveda ni najboljše. Poglejmo si, kako lahko to spremenimo in poglobimo naše intimne odnose.

Vsak izmed nas si želi občutiti, da je zaželen in da bi se naša srca prepletala, pa seveda vedno ni tako. Nekdo nas lahko privlači, pa se na koncu sploh ne bomo ujeli z njim intimno ali pa obratno. Veliko je tudi primerov, ko je intima enostavno prazna. Kako pride do tega, kdaj in zakaj, je seveda težko odgovoriti. V prihodnjih vrsticah vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako lahko svoje spolno življenje spet obudite.

Upočasnite se

Če ste imeli naporen dan in ste utrujeni ter vam morda ni ravno do intime, partnerju pa, se prepustite. Povejte, da naj se stvari dogajajo počasi. Občutite partnerjevo kožo in vonj. Dotikajte se počasi in zaprite oči. Čutite kako partnerjeva roka drsi po vaši in kako ste zaželjeni. Ta trenutek ne obstaja nič drugega kot vi in on.

Foto: Yohann Libot / Unsplash

Osredotočite se na čutnost

Kako globoko lahko čutite? Pri intimi gre za to, da čutite vse. Prilagodite se svojim čutom. Globoko dihajte in se sprostite. Preko vaših čutov doživite užitek. Vid, vonj, dotik, okus in zvok preplavijo naše možgane z občutki, ki se nato spreminjajo v valove ekstaze.
Postati čutno bitje ni omejeno le na spalnico. Začnite vaditi tako, da ves dan opazujete svoje neposredno okolje. Uporabite to kot pripravo, ko ste kasneje v intimi. Pravzaprav lahko začnete že zdaj. Bodite tukaj, da čutite, začutite vse.

Ni vse v vrhuncu

Medtem ko je vrhunec odličen, nas tudi oddaljuje od globljega povezovanja in raziskovanja. Naslednjič, ko se počutite divje se vprašajte ali se lahko odpoveste potrebi po orgazmu in preprosto samo uživate v samem procesu? Vprašajte se (ali svojega partnerja), če mu to odgovarja? Kakšna je vaša/njegova trenutna želja? Ali lahko to preizkusita, da začutita, kako lahko vse doživljata na malo drugačen način?

Ustvarite erotično napetost

S partnerjem živite, vidite ga vsak dan in nekako se po določenem času navadite nanj. Da bi po nekaj letih skupnega življenja ustvarili ponovno erotično napetost, morate narediti nekaj, da se bosta s partnerjem malo oddaljila. V smislu ločenega vikenda. Pojdite s prijatelji/cami na vikend oddih in se s partnerjem slišita le po potrebi. Za piko na i mu/ji pošljite še kakšno žgečkljivo fotko z žgečkljivim napisom.

Dihajte skupaj

Naš dih je naša življenjska sila. Je tudi nosilec energije med dvema osebama. Skupno dihanje ustvarja intimnost, ki spodbuja tudi erotično napetost. Večino našega dneva naše dihanje ostane neopaženo, saj naše telo uravnava širjenje in krčenje naših pljuč. Zdaj si predstavljajte, kako v dih prinašate zavedanje, pozornost, čutnost in erotično napetost. Mmmm … ja. Za boljši efekt lahko uporabite preprosto dihalno vajo, kot je skupni vdih in izdih. Naredite to sede drug pred drugim ali tudi med samim odnosom. Vdihnite. Izdihnite. Vdihnite. Izdihnite. Ustvarite energično zanko dihanja, ki hrani vašo intimo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najtežje je živeti z iskreno žensko: zakaj je zveza z žensko čistega in odprtega srca največji izziv?