Kako prebuditi uspavani libido?

Zadnjič posodobljeno: :

Spolno poželenje lahko spodbudimo na enostavne načine.

Stabilnost in rutina, ne samo v razmerju, ampak tudi v načinu življenja, v izčrpavajočem tempu, vplivajo na naš občutek budnosti, na voljo do življenja, na zdravje in na našo spolno energijo. Upad libida je včasih povezan z nekaterimi drugimi težavami in življenjskimi obdobji, včasih pa je le posledica napornega stresnega načina življenja, v katerem nimamo dovolj časa zase, da se sprostimo in uživamo.

Prebujanje želje po spolnosti po naravni poti dejansko prebuja energijo in vitalnost. Poglejmo, na kakšen način je to mogoče.

Sonce

Izkoristimo sončen dan in se vsaj nekaj časa izpostavimo sončnim žarkom. Sončna svetloba spodbuja epifizo, pinalno žlezo v naših možganih, ki izloča serotonin, hormon sreče, le ta vpliva na naše splošno zdravje in vitalnost. Če preživimo večino dneva pred monitorjem, zaklenjeni v pisarni z umetno razsvetljavo, je dobro da se sprehodimo na poti iz službe. Četudi to pomeni, da bo trajalo dalj časa, da pridemo domov.

Pomembno je, da vsaj za kratek čas začutimo preprosto veselje, ki ga prinese zavedanje ob malenkostih življenja, pa četudi le to, da je nebo modro, da nas božajo sončni žarki ali dežne kapljice, da slišimo ptičje petje …

Primerna hrana

Nutricionisti predlagajo banane zaradi vitaminov skupine B, avokado zaradi folne kisline, oreške (predvsem orehe in mandlje) zaradi maščobnih kislin, ki spodbujajo proizvodnjo hormonov in jajca zaradi vitaminov B5 in B6, s katerimi bodo hormoni v ravnovesju. Zelo pomembna je energija, ki jo s hrano dobimo in jo z njo budimo v sebi.

Prebujanje želje po spolnosti po naravni poti dejansko prebuja energijo in vitalnost.

Kolesarjenje

Namesto, da bi se vozili na sobnem kolesu v telovadnici, se raje zapeljite s kolesom po kolesarski stezi, v gozd, skozi park. Tako iz fizične aktivnosti izvlečete najboljše – sončno svetlobo kot tudi bivanje v naravi ter pozitiven vpliv na kardiovaskularni sistem. Počutili in izgledali boste bolje, kar vam bo dvignilo samozavest in posledično občutek potrebe po spolnosti.

Keglove vaje

Keglove vaje za oba spola priporočajo tako ginekologi, kakor tudi spolni terapevti in psihologi.

Prednosti so, da lažje dosežete vrhunec, njegova intenzivnost je močnejša, nožnične mišice postanejo, ne samo močnejše, temveč tudi bolj elastične (kar je še posebej pomembno med porodom). Okrepijo nadzor nad mišicami in s tem preprečijo nehoteno uriniranje (pri kihanju ali med močnejšem naporom).

Pri moških Keglove vaje prispevajo k nadzoru vrhunca, torej pomagajo pri prezgodnji ejakulaciji in krepijo erekcijo.

Oba spola jih izvajata na enak način – začutite mišico, ki nadzoruje uriniranje, in jo stisnite, zadržite nekaj sekund, nato jo sprostite. Vajo ponovite trikrat na dan v 15 intervalih, da okrepite intimne mišice in spolno samozavest. Oboje spodbuja in vzbuja željo po spolnosti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zakaj je zaljubljenost pravzaprav kemična bolezen?