fbpx

Kako preprečiti prezgodnji izliv in v postelji zdržati dlje?

Prezgodnji izliv in kako ga preprečiti

Prezgodnja ejakulacija oz. izliv je precej pogost pojav, ki prizadene vsakega desetega moškega. Dejstvo je, da ni absolutnega pravila koliko mora moški zdržati, povprečen čas (na vzorcu 500 parov) pa znaša pet minut in pol. Če v povprečju nastopi že po dveh minutah, to morda lahko smatrate kot problem. Ta je lahko psihološke narave, kasneje v življenju pa tudi fizične (visok pritisk in holesterol, diabetes, raven testosterona,…). K sreči obstajajo naravne metode in tehnike, ki lahko podaljšajo vzdržljivost, a zapomnite si, da je prezgoden izliv problem le, če moti vas in vašo partnerico. Če sta zadovoljna z vašim seksualnim življenjem, se nanj ne ozirajte.

Vzdržljivost v postelji skrbi večino mladih moških. In če ste eden izmed teh, ki prehitro ”strelja”, imamo nasvete in tehnike s katerimi lahko kontrolirate prezgodnji izliv in s tem pridobite na samozavesti v spalnici. Velika večina moških med seksom namreč izgubi kontrolo nad svojim telesom vsaj kar se tiče penisa oziroma ejakulacije. Če ta svoj prihod najavi prezgodaj izbruhne panika, številni postanejo nemirni, po glavi vam roji razočaranje, neprijetno jim je, ker ne bodo zadovoljili partnerice,… Če se v tem prepoznate, storite sledeče

Treba je vedeti, da prezgodnji izliv (vsaj v mladosti) ni bolezen, pač pa je lahko kvečjemu neprijetnost, ki pa se jo da odpraviti.  Kasneje pa je lahko simptom zdravstvenih težav.
Treba je vedeti, da prezgodnji izliv (vsaj v mladosti) ni bolezen, pač pa je lahko kvečjemu neprijetnost, ki pa se jo da odpraviti. Kasneje pa je lahko simptom zdravstvenih težav.

Rahlo ustavite konje, da zmanjšate raven vzburjenosti, misli pa odpeljite na pašo (preveč razmišljanja škoduje). Če iščete preventivo, je vaša naložba v vzdržljivost, da uro do dve pred seksom prakticirate Ben Stiller tehniko iz filma nori na Mary (torej masturbacijo in ja, minus ”gel” v glavi), da vas ne bo doletela usoda Jasona Biggsa iz Ameriške pite. Ali pa med samozadovoljevanjem izvajate ”stop in start” tehniko, ko se tik pred orgazmom za kratek čas ustavite in naučite umiriti telo. Odlična metoda za daljši meseni užitek je tudi predigra, ki ga lahko občutno podaljša ali pa uporaba debelejšega kondoma, ki zmanjša draženje.

Predigra je pri tistih s prezgodnjim izlivom to, kar je pri pravilnem prehranjevanju zajtrk. Nekaj, kar ne smete preskočiti.
Predigra je pri tistih s prezgodnjim izlivom to, kar je pri pravilnem prehranjevanju zajtrk. Nekaj, kar ne smete preskočiti.

Poleg teh tehnika pa se lahko pomirite tudi z dejstvom, da ni absolutnega oziroma splošnega merila kako dolgo ”mora” moški zdržati, da tudi ženska doživi orgazem. Ta je namreč v veliki meri odvisen od nje same. Nekatere so tako potešene že po petih minutah, drugim ni dovolj tudi dvajset minut. Zato pravilo kaj je premalo in kaj dovolj ne obstaja in če ženski ne pride po četrt ure, to moški ne more smatrati kot prezgodnjo ejakulacijo oziroma osebni poraz.

Ženska lahko veliko pripomore k temu, da njen moški v postelji zdrži dlje.
Ženska lahko veliko pripomore k temu, da njen moški v postelji zdrži dlje.

Lahko pa tudi ženske pomagajo svojim moškim pri tem, da zdržijo dlje in sicer z izbiro spolnega položaja, ki ima velik vpliv na to kako dolgo bo partner zdržal pri spolnem občevanju. Lahko eksperimentirata in popestrita seks z novimi aktivnostmi, ki bodo odvrnile pozornost od prezgodnjega ”proženja” (morda preizkusite kakšno nekonvencionalno metodo iz Petdesetih odtenkov sive) ali razširite pomen besede seks in se naučita zadovoljiti en drugega tudi na kak drug način.

PREBERITE ŠE: 8 načinov, kako seks vpliva na naše možgane

Vas zanimajo še drugi nasveti kako prezgodnjo ejakulacijo poslati na smetišče zgodovine oziroma kako podaljšati spolni užitek? Ekipa zdravnikov pri Lloyd’s Pharmacy jih je v spodnji infografiki zbrala še cel kup. Le preberite, saj se zna to izkazati za koristno.

Infografika - Kako zdržati dlje  v postelji
Infografika – Kako zdržati dlje v postelji

Dodatne Informacije

Več informacij:
lloydspharmacy.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.